Торт медовик зі сметанним кремом
Торт медовик готується досить швидко і просто. Він не вимагає дорогих і рідкісних продуктів. Сама трудомістка операція - це виготовлення тонких медових коржів, але випікаються вони недовго. Способів приготування дуже багато. Наведений нижче варіант - це простий покроковий рецепт домашнього класичного торта медовик зі сметанним кремом.
Для тесту буде потрібно:
- масло: 120 г;
- яйця: 2 шт .;
- цукор: 150 г;
- мед: 3-4 ст. л .;
- сода: 10 г;
- мука: 3,5 склянки.
Інгредієнти для сметанного крему торта медовик:
- сметана: 0,5 кг;
- цукор: 150 г;
- ванільний цукор: за смаком.
Торт медовик готується досить швидко і просто. Він не вимагає дорогих і рідкісних продуктів. Сама трудомістка операція - це виготовлення тонких медових коржів, але випікаються вони недовго. Способів приготування дуже багато. Наведений нижче варіант - це простий покроковий рецепт домашнього класичного торта медовик зі сметанним кремом.
Для тесту буде потрібно:
- масло: 120 г;
- яйця: 2 шт .;
- цукор: 150 г;
- мед: 3-4 ст. л .;
- сода: 10 г;
- мука: 3,5 склянки.
Інгредієнти для сметанного крему торта медовик:
- сметана: 0,5 кг;
- цукор: 150 г;
- ванільний цукор: за смаком.
Рецепт приготування
- У миску або каструлю покласти масло, цукор і мед. Якщо мед дуже густий, то додати 1-2 ст. л. води.
- Якщо використовується посуд з товстим дном, то її можна нагрівати на помірному вогні. В іншому випадку буде потрібно розігріти продукти на водяній бані.
- У посуд розбити яйця, розмішати їх віночком.
- Коли масло, цукор і мед почнуть танути, в суміш влити яйця при безперервному розмішуванні.
- Прогріти суміш ще протягом 3 хвилин.
- Всипати соду і швидко збити до появи піни і збільшення суміші в об'ємі.
- Зняти з вогню і тут же додати половину борошна. Все добре розмішати.
- Дати суміші постояти 4-5 хвилин.
- Решту борошна потрібно додавати частинами.
- З урахуванням того, що тісто густіє не тільки від муки, а й від того, що остигає, після кожної порції необхідно його вимішувати, поки не стане досить щільним, але еластичним.
- Тестову масу розрізати на кілька частин за кількістю майбутніх коржів. Все залежить від діаметра тортика. Зазвичай виходить від 5 до 7 частин.
- На аркуші пекарської папери качалкою розкачати тісто максимально тонко. Корж під час випікання збільшиться в об'ємі. На тісто покласти круглий предмет і вирізати по ньому заготовку для коржа торта медовик. Зручніше за все використовувати кришку від каструлі. Обрізки не викидати.
- Перекласти лист з тестом на деко. Наколоти в декількох місця. Готувати в духовці до рум'яного кольору. Духова шафа нагріти заздалегідь до +180 градусів.
- Через 6-7 хвилин корж готовий.
- Покласти його на стіл папером вгору і зняти її.
- Все тісто розкачати на коржі. По черзі їх спекти. Остудити повністю готові компоненти.
- З'єднати все обрізки, тонко їх розкачати і теж спекти.
- З сметани, ванільного і простого цукру збити крем.
- Перший корж розмістити на блюді. Змастити його сметанним кремом.
- Так вчинити з усіма.
- Корж, який буде укладений останнім, також змастити зверху.
- Посипати розтертими в крихту спеченими обрізками.
- Щоб коржі медовика добре просочилися, відправити його в холодильник на пару годин.
- Ніжний торт медовик зі сметаною, приготований в домашніх умовах, подати до столу. Смачного!