Французька кухня: шоколадний клафуті
06.09.2019 171 0

Французька кухня: шоколадний клафуті

Десерти
В закладки

Клафуті - це гордість французьких кондитерів. Соковиті ягоди, запечені під ніжним яєчним тестом, надають десерту фантастичний аромат. Блюдо виходить дуже ніжним, легким і низькокалорійним. Шоколадний пиріг клафути з вишнею і смородиною приготувати досить легко.

Французька кухня: шоколадний клафути

Складові:

  • курячі яйця-6 шт .;
  • какао-порошок - 2 ст. л .;
  • борошно пшеничне - 4 ст. л .;
  • розпушувач - 1 ч. л .;
  • цукор - 2 склянки;
  • молоко - 1 ст .;
  • чорна смородина - 100 г;
  • вишня - 100 г;
  • соняшникова олія - ​​2 ст. л.

Рецепт клафути з вишнею

  1. Перш за все потрібно підготувати рідке яєчне тісто. Для цього в глибокій мисці з'єднайте курячі яйця, какао, стакан цукру, розпушувач і пшеничне борошно.

Французька кухня: шоколадний клафути

  1. Всі компоненти перемішайте ложкою. У результаті повинна вийти в'язка і густа шоколадна маса.

Французька кухня: шоколадний клафути

  1. Додайте до неї склянку молока і ретельно перемішайте вміст миски. В результаті у вас вийде досить рідке яєчне тісто.

Французька кухня: шоколадний клафути

Французька кухня: шоколадний клафути

  1. На дно силіконової форми, добре змащеній олією, покладіть вимиті і підсушені ягоди. Посипте їх цукром.

Французька кухня: шоколадний клафути

  1. Залийте вишні і смородину рідким тестом. Форму поставте в розігріту духовку. Випікається блюдо 40-50 хвилин. Готовність перевіряється дерев'яною паличкою або зубочисткою. Якщо ви помітили, що верхівка пирога вже присмажилася, а серцевину ще не пропеклась, можете накрити його фольгою.

Французька кухня: шоколадний клафути

  1. Коли французький пиріг клафути підрум'яниться, дістаньте його з духовки, витягніть з форми і викладіть на тацю.

Французька кухня: шоколадний клафути

Французька кухня: шоколадний клафути

  1. Шоколадний французький десерт готовий. Розріжте його на порційні шматочки, кожен з яких прикрасьте вишеньками і сміливо подавайте до столу. Випічку можна вживати як теплою, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Французька кухня: шоколадний клафути

Комментарии (0)
Додати коментар
Торт Медовик зі згущеним молоком
Смак справжнього медовика - смак дитинства. Цей тортик обожнюють все, навіть ті, хто не дуже любить мед.
Бісквітний сирний торт
Мультиварка - багатофункціональний побутової кухонний прилад. Вона є хорошою помічницею на кухні.
Апетитні сирні кульки
Цей рецепт відомий давно. Однак він має невелике відміну, завдяки якому в результаті виходить нове смачна страва.
Торт Прага з бананами по-домашньому
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.
Французьке печиво шаблі
Французьке пісочне печиво шаблі має оригінальний вигляд і особливий смак. Незважаючи на це, його готують по простому рецептом з доступних продуктів, які завжди є під
Смачне печиво на молоці
Смачне печиво на молоці з продуктів, які завжди знайдуться під рукою. Будуть потрібні борошно, молоко і вершкове масло, останнє можна замінити маргарином.