Французька кухня: шоколадний клафуті
Десерти
В закладки
Клафуті - це гордість французьких кондитерів. Соковиті ягоди, запечені під ніжним яєчним тестом, надають десерту фантастичний аромат. Блюдо виходить дуже ніжним, легким і низькокалорійним. Шоколадний пиріг клафути з вишнею і смородиною приготувати досить легко.
Складові:
- курячі яйця-6 шт .;
- какао-порошок - 2 ст. л .;
- борошно пшеничне - 4 ст. л .;
- розпушувач - 1 ч. л .;
- цукор - 2 склянки;
- молоко - 1 ст .;
- чорна смородина - 100 г;
- вишня - 100 г;
- соняшникова олія - 2 ст. л.
Рецепт клафути з вишнею
- Перш за все потрібно підготувати рідке яєчне тісто. Для цього в глибокій мисці з'єднайте курячі яйця, какао, стакан цукру, розпушувач і пшеничне борошно.
- Всі компоненти перемішайте ложкою. У результаті повинна вийти в'язка і густа шоколадна маса.
- Додайте до неї склянку молока і ретельно перемішайте вміст миски. В результаті у вас вийде досить рідке яєчне тісто.
- На дно силіконової форми, добре змащеній олією, покладіть вимиті і підсушені ягоди. Посипте їх цукром.
- Залийте вишні і смородину рідким тестом. Форму поставте в розігріту духовку. Випікається блюдо 40-50 хвилин. Готовність перевіряється дерев'яною паличкою або зубочисткою. Якщо ви помітили, що верхівка пирога вже присмажилася, а серцевину ще не пропеклась, можете накрити його фольгою.
- Коли французький пиріг клафути підрум'яниться, дістаньте його з духовки, витягніть з форми і викладіть на тацю.
- Шоколадний французький десерт готовий. Розріжте його на порційні шматочки, кожен з яких прикрасьте вишеньками і сміливо подавайте до столу. Випічку можна вживати як теплою, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Комментарии (0)
Смак справжнього медовика - смак дитинства. Цей тортик обожнюють все, навіть ті, хто не дуже любить мед.
Цей рецепт відомий давно. Однак він має невелике відміну, завдяки якому в результаті виходить нове смачна страва.
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.
Французьке пісочне печиво шаблі має оригінальний вигляд і особливий смак. Незважаючи на це, його готують по простому рецептом з доступних продуктів, які завжди є під