Торт Медовик зі згущеним молоком
Десерти
В закладки
Смак справжнього медовика - смак дитинства. Цей тортик обожнюють все, навіть ті, хто не дуже любить мед. Зараз в будь-якому кондитерському магазині представлений величезний вибір медових тортів. Але зазвичай їх смакові якості істотно відрізняються від класичного домашнього медовика. По-справжньому смачний медовий торт, як медовик зі згущеним молоком, можна приготувати лише в домашніх умовах.
Складові:
- мед - 3 ст. л .;
- борошно - 4 склянки;
- яйця курячі - 3 шт .;
- цукор - 3 склянки;
- молоко - 1 л;
- сода - 1 ч. л .;
- варене згущене молоко - 1 банка;
- плитка шоколаду - 1 шт .;
- печиво - 100 г;
- фрукти - за бажанням.
Рецепт класичного медовика зі згущеним молоком
- Перед тим, як приготувати медовик, в емальованій каструлі з'єднайте курячі яйця, мед і 1,5 склянки цукру. Дуже важливо, щоб каструля була високою, тому що суміш при додаванні соди трохи піниться і піднімається.
- Каструлю з інгредієнтами поставте на мінімальний вогонь. Вміст необхідно перемішувати ложкою до повного розчинення цукру і меду. Коли суміш стане рідкою, вимкніть вогонь і додайте до вмісту соду. Після цього суміш злегка побіліє і спіниться.
- У медово-яєчну суміш всипте 3 склянки борошна. Замісити тісто для медовика зі згущеним молоком. Воно повинно вийти м'яким, навіть злегка липким. В іншому випадку коржі будуть твердими.
- Стіл, на якому буде оброблятися тісто, рясно посипте борошном. Тісто розділіть на 5 однакових «колобків».
- Кожен «колобок» розкачайте качалкою, не забуваючи посипати стіл борошном. Чим тонше розкотите «колобок», тим краще. На розкачане тісто викладіть кругле блюдо. Гострим ножем виріжте по периметру цієї страви коло. Обрізки тіста відкладіть в сторону.
- Таким же чином підготуйте ще 4 коржа. В кінці всі обрізки з'єднайте разом і розкачайте останній корж. У підсумку вийшло 6 коржів. Випікаються вони дуже швидко, не більше 5 хвилин. Температура в духовці не повинна перевищувати 180 градусів. Слідкуйте, щоб коржі не пересохло. Їх потрібно лише трохи підрум'янити.
- Поки коржі остигають, можна зайнятися підготовкою крему. Для цього в окремій каструлі з'єднайте залишилися цукор і борошно.
- Залийте ці компоненти молоком. Суміш добре збийте, щоб не залишилося грудочок. Оптимально використовувати міксер або блендер.
- Каструлю з молочною сумішшю поставте на вогонь. Постійно перемішуйте суміш ложкою. В іншому випадку в кремі будуть грудочки. Як тільки вміст каструлі закипить, приберіть її з вогню.
- У гарячий крем для класичного медовика додайте варене згущене молоко і ретельно перемішайте компоненти до повного розчинення згущеного молока в заварний крем.
- Перший медовий корж покладіть на широкий піднос і рясно змастіть заварним кремом для медовика.
- Зверху додайте другий корж і знову змастіть його кремом. Таким же чином змастіть залишилися медові коржі, а також боки медовика зі згущеним молоком.
- Залишилося красиво декорувати тортик. Для цього підготуйте фрукти. Плитку шоколаду розділіть на прямокутні шматочки, кожен з яких розріжте по діагоналі так, щоб вийшли шоколадні трикутники. Печиво подрібніть до великої крихти.
- Подрібненим печивом посипте боки медовика. Фрукти, ягоди та шоколад красиво викладіть зверху на медовий торт.
- Медовик зі згущеним молоком краще залишити на пару годин, щоб він добре просочився. Після закінчення визначеного часу блюдо можна подавати гостям. Смачного!
Комментарии (0)
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.