Шоколадний торт без борошна
Десерти
В закладки
Справжнім ласунам і справжнім поціновувачам шоколаду можна запропонувати домашній шоколадний бісквітний торт. Зазвичай він подається в парі з пломбіром, що робить його більш смачним. Десерт чимось нагадує фондан, хоча середина зовсім рідка. Не варто побоюватися, що в його складі відсутній борошно. За структурою виходить трохи вологим. Пропікається він зазвичай дуже добре. Час випікання багато в чому залежить від розміру форми.
Складові:
- вершкове (73%) масло - 150 г;
- шоколад чорний - 180 г;
- яйця курячі (середні) - 5 шт .;
- цукровий пісок - 150 г;
- невелика щіпка крупної солі.
Рецепт приготування шоколадного бісквітного торта
- Ламаємо дві шоколадки на шматочки різного розміру і викладаємо їх в невелику ємність. Ставимо її на звичайну водяну баню на середньому вогні і розтоплюємо вміст.
- Додаємо до шоколаду нарізане шматочками масло і перемішуємо. Повністю все розтоплюємо і прибираємо на стіл.
- Яйця акуратно поділяємо на білки і жовтки, поміщаючи їх в роздільну посуд.
- До розтопленого продуктам додаємо порцію цукрового піску. все перемішуємо.
- Гарненько збиваємо білки з невеликою дрібкою крупної солі.
- До отриманої маси, коли вона зовсім охолоне, додаємо жовтки. Трохи збиваємо (перемішуємо).
- По одній ложці вводимо добре збиті білки, отримуючи шоколадне тісто.
- Форму застилає пекарської папером. Виливаємо в форму отримане тісто для шоколадного торта і ставимо її в гарячу духовку. Випікаємо приблизно 40-50 хвилин при 180 градусах.
- Дістаємо з духовки форму і виймаємо смачний тортик. Можна спочатку почекати поки він трохи охолоне. Допускається поява тріщин на випічці.
- Прикраса простого шоколадного торта без борошна слід відкласти до повного охолодження. Посипаємо його звичайнісінькою какао-пудрою і десерт готовий. Не забудьте до нього подати невелику порцію білого морозива. Смачного!
Комментарии (0)
Зі звичайних кабачків можна приготувати стільки всього цікавого! Причому всі ці рецепти відрізняються своєю простотою і швидкістю виконання.
Цей рецепт відомий давно. Однак він має невелике відміну, завдяки якому в результаті виходить нове смачна страва.
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.
Кекс - солодке кондитерський виріб, випікається з дріжджового або бісквітного тіста. Десерт відрізняється своєю легкістю і ніжністю.