Смачні медальйони з яловичини
Другі страви
В закладки
Щоб приготувати смажене м'ясо смачно, потрібно взяти найкращу і цінну частину, тобто вирізку. Найкраще придбати м'ясо бичка або телички у віці від року до 3 років і приготувати соковиті медальйони з яловичої вирізки.
Складові:
- вирізка яловича: 700 - 800 г;
- масло (бажано оливкова): 30 мл;
- сіль: 3 г;
- перець мелений: за смаком;
Рецепт медальйонів з яловичини на сковороді
- Перед тим, як приготувати смачні медальйони з яловичини, м'ясну вирізку вимити. Промокнути зайву вологу. При необхідності видалити плівки. Розрізати на шматочки товщиною близько 2 см.
- Якщо м'ясна частина взята від туші досить дорослої тварини, її можна відбити кухонним молоточком. Молоду яловичину відбивати не рекомендується, це погіршить структуру.
- Розігріти сковорідку, додати трохи масла, почекати поки воно добре прогріється і укласти м'ясо. Щоб соковиті медальйони з яловичини не прилипали до поверхні сковороди, в першу хвилину їх потрібно злегка пересувати лопаткою. Не слід укладати все відразу. Найкраще обсмажувати одночасно 1-2 шматочки.
- Через 3 - 4 хвилини м'ясні шматочки потрібно перевернути. У ресторанах час обсмажування залежить від побажання клієнта. У домашніх умовах не у кожної господині є потрібні навички, тому, якщо в родині немає любителів майже сирого м'яса з кров'ю, то вірніше готувати м'ясо середньої або майже повної прожарювання, коли сік стає прозорим.
- Солити ароматні філейні частини можна перед закінченням обсмажування. Солі додавати мінімальну кількість, а перець - за смаком. Після закінчення приготування, сковорідку зняти з вогню і накрити фольгою на 3-4 хвилини.
- Яловичі медальйони з вирізки можна подати з будь-яким ягідним соусом. Смачного!
Комментарии (0)
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Якісна яловичина має не тільки особливим смаком і ароматом, але і масою корисних властивостей, необхідних людському організму.
Зелене листя шпинату є багатим джерелом вітамінів і корисних мінералів. Однак багато хто з них руйнуються при термічній обробці.
Багато господинь цікавляться незвичайними рецептами оригінальних страв, щоб здивувати своїх близьких.
Страви італійської кухні дуже популярні в усьому світі. Пасту фетучіні з овочами можна легко приготувати в домашніх умовах.