Справжній узбецький плов в казані
Другі страви
В закладки
Смачний плов завжди користується великим успіхом. Дотримуючись перевіреного рецепту, можна приготувати справжній узбецький плов з яловичиною в казані. Розсипчастий рис в цій страві чудово поєднується з ніжними шматочками ароматного м'яса.
Складові:
- м'ясо - 350 г;
- пропарений рис - 300 г;
- цибуля - 80-100 г;
- морква - 150 г;
- часник - 1 головка;
- лавровий лист - 3-4 шт .;
- вода - 0,6 л;
- спеції, сіль - за смаком.
Рецепт приготування
- Взяти глибокий казанок. На дно ємності влити трохи олії і поставити на вогонь. Подрібнити цибулю і пару зубчиків часнику ножем. Викласти компоненти в киплячу олію. трохи підрум'янити.
- М'ясо слід нарізати невеликими шматочками. Як тільки цибуля стане золотистим, додати яловичину в посуд. Добре перемішати. Готувати протягом 15 хвилин на середньому вогні.
- Морква нарізати смужками. Надіслати її до м'яса, як тільки воно підрум'яниться.
- Додано сіль і спеції. Добре перемішати продукти. Влити частину води в ємність. Томити 3 -5 хвилин.
- Промити рисову крупу 6-7 разів у холодній воді. Просушити паперовим рушником.
- Перекласти рис у казан. Акуратно розподілити його на поверхні всіх інгредієнтів рівним шаром. Нічого не перемішувати. Зверху акуратно залити водою, що залишилася.
- Додати в казанок лаврові листочки. У центрі рисової основи зробити невелике заглиблення лопаткою. Викласти туди часникові зубчики. Дуже важливо не знімати верхню плівку з зубків. Злегка прикрити часник рисом. Закрити посуд кришкою. Гасити узбецький розсипчастий плов протягом 20 хвилин на невеликому вогні.
- Смачний узбецький плов з яловичини в казані готовий. Смачного!
Комментарии (0)
Баранина - традиційне м'ясо для приготування класичного узбецького плову. Але поширення рецептів по всьому світу внесло корективи навіть у стандартні страви.
По всьому світу люди готують плов, але справжні знавці смачних рецептів живуть у Ферганській долині, що розташована в Узбекистані.
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на