Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом
06.09.2019 153 0

Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом

Другі страви
В закладки

Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на плиті.

Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом

Складові:

Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом

  • 400 г м'яса;
  • 300 г варених лісових грибів;
  • 350 г пропареного рису;
  • 90 г моркви;
  • 100 мл олії;
  • 90 г цибулі;
  • 7-10 г прянощів;
  • сіль за смаком.

Рецепт плову зі свинини з грибами в казані

  1. Грибочки і м'ясо нарізати середніми за розміром шматочками. Гриби необхідно попередньо перебрати, вкоротити ніжки, вимити, відварити в холодній воді не менше чверті години.

Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом

  1. Натерти морквину на тертці і нарізати цибулю.

Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом

  1. Обсмажити протягом 10-12 хвилин м'ясні та грибні інгредієнти на рослинному маслі. Після цього додати до них цибулю і моркву.

Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом

  1. Смажити ще близько 10 хвилин. Вміст сковороди за цей час потрібно 2-3 рази перемішати для рівномірного обсмажування продуктів. Додати всі вибрані прянощі. Це може бути зіра, каррі, кілька видів перцю.

Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом

  1. Свинину і грибочки викласти в широку каструлю або казанок. Зверху покласти рис. Найкраще для цього варіанту підходить довгозерний пропарений рис. Налити в казан гарячу воду. Її рівень повинен бути на пару сантиметрів вище рисової крупи. Додати сіль.
  2. Нагріти все на помірному вогні під кришкою і готувати близько 10-12 хвилин. За час приготування крупа повинна увібрати майже всю воду.

Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом

  1. Зібрати рис гіркою, після цього тримати на помірному вогні ще 4-5 хвилин. Потім вогонь вимкнути, і витримати блюдо під закритою кришкою ще 8-10 хвилин.

Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом

  1. Подати смачний розсипчастий домашній плов зі свинини з лісовими грибочками в гарячому вигляді. Смачного!Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясомВам може бути цікаво:  Запечені зрази «Забавні їжачки» Котлети з крабових паличок Простий рецепт юшки з сьомги
Комментарии (0)
Додати коментар
Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
Баранина - традиційне м'ясо для приготування класичного узбецького плову. Але поширення рецептів по всьому світу внесло корективи навіть у стандартні страви.
Рецепти плову з полби: з куркою, з м'ясом, з грибами
Незвичайний плов з полби в деяких сенсах виграє у традиційного рецепту з рисом. Але слід врахувати, що цей варіант сильно відрізняється від узбецького методу
Як приготувати плов в каструлі на плиті-покроковий рецепт з фото
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Домашня піца з грибами і сиром в стилі італійської піци «Фунг»
Ідея для домашньої піци з грибами і сиром підглянена в одному італійському закладі для масового харчування.
Цвітна капуста з овочами і грибами
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.
Пиріг з грибами і сиром
Ситний пиріг, приготований на домашній кухні - це завжди відмінний привід для апетитного перекусу.