Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом
Другі страви
В закладки
Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на плиті.
Складові:
- 400 г м'яса;
- 300 г варених лісових грибів;
- 350 г пропареного рису;
- 90 г моркви;
- 100 мл олії;
- 90 г цибулі;
- 7-10 г прянощів;
- сіль за смаком.
Рецепт плову зі свинини з грибами в казані
- Грибочки і м'ясо нарізати середніми за розміром шматочками. Гриби необхідно попередньо перебрати, вкоротити ніжки, вимити, відварити в холодній воді не менше чверті години.
- Натерти морквину на тертці і нарізати цибулю.
- Обсмажити протягом 10-12 хвилин м'ясні та грибні інгредієнти на рослинному маслі. Після цього додати до них цибулю і моркву.
- Смажити ще близько 10 хвилин. Вміст сковороди за цей час потрібно 2-3 рази перемішати для рівномірного обсмажування продуктів. Додати всі вибрані прянощі. Це може бути зіра, каррі, кілька видів перцю.
- Свинину і грибочки викласти в широку каструлю або казанок. Зверху покласти рис. Найкраще для цього варіанту підходить довгозерний пропарений рис. Налити в казан гарячу воду. Її рівень повинен бути на пару сантиметрів вище рисової крупи. Додати сіль.
- Нагріти все на помірному вогні під кришкою і готувати близько 10-12 хвилин. За час приготування крупа повинна увібрати майже всю воду.
- Зібрати рис гіркою, після цього тримати на помірному вогні ще 4-5 хвилин. Потім вогонь вимкнути, і витримати блюдо під закритою кришкою ще 8-10 хвилин.
- Подати смачний розсипчастий домашній плов зі свинини з лісовими грибочками в гарячому вигляді. Смачного!Вам може бути цікаво: Запечені зрази «Забавні їжачки» Котлети з крабових паличок Простий рецепт юшки з сьомги
Комментарии (0)
Баранина - традиційне м'ясо для приготування класичного узбецького плову. Але поширення рецептів по всьому світу внесло корективи навіть у стандартні страви.
Незвичайний плов з полби в деяких сенсах виграє у традиційного рецепту з рисом. Але слід врахувати, що цей варіант сильно відрізняється від узбецького методу
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Ідея для домашньої піци з грибами і сиром підглянена в одному італійському закладі для масового харчування.
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.