Телятина тушкована з пивом на сковороді з картоплею
Тушкована телятина з підливою, приготована на сковороді з журавлиною і темним пивом, має оригінальний смак. Насправді пивний дух не дуже відчувається в самому блюді, але, коли вливається в нього алкоголь, аромат стоїть відповідний. М'ясо виходить дуже ніжним.
Пиво вибирається для цього рецепта не просто темне, а нефільтроване з оксамитовим смаком. Якщо не повідомляти гостям, противникам пива, що воно є «родзинкою» частування, багато хто взагалі не здогадаються, що пиво в ньому є. Правда, це не стосується тих, кому воно просто протипоказано, наприклад, за медичними показаннями.
Інгредієнти у розрахунку на кілограм телятини:
- 300 мл пива;
- від 130 г журавлини;
- 30 г масла вершкового;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 5 штук. лаврового листа;
- спеції традиційні - сіль і перець (гострий мелений);
- рослинна олія.
Тушкована телятина з підливою, приготована на сковороді з журавлиною і темним пивом, має оригінальний смак. Насправді пивний дух не дуже відчувається в самому блюді, але, коли вливається в нього алкоголь, аромат стоїть відповідний. М'ясо виходить дуже ніжним.
Пиво вибирається для цього рецепта не просто темне, а нефільтроване з оксамитовим смаком. Якщо не повідомляти гостям, противникам пива, що воно є «родзинкою» частування, багато хто взагалі не здогадаються, що пиво в ньому є. Правда, це не стосується тих, кому воно просто протипоказано, наприклад, за медичними показаннями.
Інгредієнти у розрахунку на кілограм телятини:
- 300 мл пива;
- від 130 г журавлини;
- 30 г масла вершкового;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 5 штук. лаврового листа;
- спеції традиційні - сіль і перець (гострий мелений);
- рослинна олія.
Рецепт тушкованою телятини з журавлиною і темним пивом
- Перед тим, як приготувати телятину, необхідно провести первинну обробку м'яса: вирізати плівки і плевру, жилки, якщо вони є, залишаючи жирок. У невеликій кількості він не завадить. вимити м'ясо.
- Обсушені і розрізані невеликі шматки м'яса з лавровим листом і маслом (рослинним) відправити на сильно розпечену сковороду.
- Очищені і обмиті цибулини теж нарізати (можна дрібно).
- Як тільки соковита тушкована телятина почне рум'яна, підсолити її, додати цибулю.
- Журавлину, вершкове масло і залишилися спеції додати тоді, коли цибуля стане трохи м'якше. Якщо ягоди, тільки що витягнуті з морозильника, кинути в гарячу їжу, журавлина відразу почне лопатися, видаючи характерний звук. Тому дайте їй зігрітися перш, ніж обсмажувати на сковороді.
- До речі, ягоди не потребують додаткових водних процедурах. Адже до того, як їх заморозити, ви їх добре промили.
- Від 5 до 7 хвилин гасити на середньому вогні блюдо, перш ніж влити в нього пиво. Спочатку злегка збовтати пляшку з пивом, щоб смачний осад, який утворився за той час, що алкоголь зберігався в магазині, вони рівномірно розподілилися по всій рідини. І тільки потім відкорковувати пляшку.
- Для завершального акорду знадобиться близько 20 хвилин. Поки гаситься м'ясо на середньому вогні, можна встигнути приготувати будь-який гарнір. Який? Навіть картопля, приготована по самому нехитрому рецептом, допоможе яскравіше підкреслити оригінальний смак такого «п'яного» страви. Готову тушковану телятину з цибулею подати з овочами до столу. Смачного!