М'ясні тефтелі в томатному соусі
Другі страви
В закладки
Смачний обід можна приготувати з найпростіших і знайомих кожної господині продуктів. Існує величезна кількість рецептів м'ясних тефтелей з рисом в томатному соусі. Пропонований варіант найкраще запікати соковитих тефтелек, що тануть у роті.
Складові:
- фарш - 1 кг;
- рис - 150 г;
- борошно - 80 г;
- морква велика - 1 шт .;
- перець солодкий - 40 г;
- цибулина - 1 шт .;
- соус або томатна паста - 4-5 ст. л .;
- соняшникова олія - 20 г;
- вода - 400 мл;
- мелений перець - щіпка;
- спеції для м'яса, сіль - за смаком.
Рецепт приготування
- Підготувати фарш і викласти його в глибоку миску. Рис відварити до напівготовності. Остудити. Викласти в миску. Всипати туди ж сіль і спеції. Добре перемішати всю масу до однорідності.
- Вологими руками сформувати з м'ясної маси кульки. Кожен повинен бути вагою 50-60 грам.
- Обваляти кульки з м'яса в борошні. Смажити на олії до напівготовності.
- Домашні тефтелі перекласти в сковороду або казан. Можна використовувати інший посуд з товстим дном і стінками.
- Окремо обсмажити подрібнену цибулю, перчик і терту моркву. У сковорідку з рум'яними овочами влити воду. Додати томатну пасту. Гарненько перемішати. Гасити 5-7 хвилин. При необхідності трохи посолити.
- У казан з класичними тюфтельки перелити готовий соус. Чи не перемішувати. Важливо, щоб підлива прикривала продукти. Гасити тефтелі з томатною пастою 10-15 хвилин.
- Смачні тушковані тефтелі з фаршу з підливою готові. Смачного!
Комментарии (0)
Курячий шашлик вийде м'яким і ароматним, якщо його замаринувати відповідно до викладеного нижче рецептом в томатному маринаді - найсмачніше маринаді для шашлику з курки.
Багато господинь цікавляться незвичайними рецептами оригінальних страв, щоб здивувати своїх близьких.
У кожної господині є своя фірмова страва, яку із задоволенням представляється як звичайний страви або прикраси святкового застілля.
Чевапчічі - це підсмажені ковбаски, є популярною стравою в Балканських країнах. Найчастіше закуску смажать на грилі, використовуючи решітку.
Різноманітні холодні і гарячі закуски - обов'язкові страви будь-якого святкового столу. Вони служать прекрасним доповненням до основних страв.