Рецепт смачного плову по турецьки
23.08.2019 943 0

Рецепт смачного плову по турецьки

Рецепти плова
В закладки

Турецький плов сильно відрізняється від знайомої більшості середньоазіатської традиції приготування цієї страви. Суть, наприклад, узбецького плову в тому, що в страві поєднується зірвак (м'ясний, рибний або навіть фруктовий) і круп'яна частина, тобто рис, який так і нудиться в зирвака до готовності. Але плов, приготований по-турецьки, є іранським варіантом. Рецепт смачного плову по турецьки У ньому так звана гара (некрупяная частина) готується окремо, крупа з'єднується з нею вже в готовому вигляді в тарілці. По всій видимості, це більш давній спосіб приготування цієї страви, що зберігся в Туреччині, Азербайджані, самому Ірані. Хочете спробувати? Наприклад, такого, як «Іч Піля» - його подавали до столу персонажів знаменитого серіалу «Чудовий вік»? Читайте далі. Рецепт смачного плову по турецьки

Опис приготування

У турецькій кухні з'єднані традиції прилеглих арабських країн, а також сусідів з Балкан, Середземномор'я, Кавказу. Саме тому кухня Туреччини різноманітна і багатолика. Те ж саме можна сказати і про плов, приготований по-турецьки.

Існує так багато рецептів, що виробити найголовніший, найбільш автентичний і відображає всю повноту турецької традиції, практично неможливо.

Його тут готують як з рису, так і з булгура, застосовують і інші крупи. Гара може складатися з м'яса, риби, овочів, фруктів і навіть яєць. Взагалі фрукти в турецькому плові обов'язкові - в будь-якому варіант присутні гранат, алича, сливи, родзинки. Рецепт смачного плову по турецьки А ще там можуть бути нут і гриби, арахіс і мигдаль, відварна кукурудза і потрошки. У районах ближче до моря ви знайдете варіанти страви з мідіями і креветками, а також свіжої морською рибою. Чим багаті, тим і раді. Рецепт смачного плову по турецьки Рис вариться різними способами, але цікавіше інших приготування на особливій коржик, якої обертається відварена крупа, - на казмаг. Ще один момент: турецька рис завжди містить пряжене або вершкове масло, а подають його окремо від гари, часом навіть в різному посуді. Рецепт смачного плову по турецьки Плов може бути і вегетаріанським. Цей спосіб надзвичайно поширений, а йде такий плов і як окрему страву, і як гарнір до м'яса, кебабу. Велика любов турків саме до вегетаріанського варіанту пояснюється просто - в жаркий день приємно з'їсти легкий і при цьому ситне блюдо, яким і є турецька плов дотримуються вегетаріанського харчування. Рецепт смачного плову по турецьки А тепер докладно, як приготувати рецепт з фото.

Складові

Для традиційного складу інгредієнтів характерні всі національні особливості плову в Туреччині - м'якість вершкового масла, легка кислинка сушених або в'ялених ягід, насиченість смаку горіхів, обов'язкову присутність зелені і овочів. Рецепт смачного плову по турецьки Класичний спосіб окремо приготування плову покажемо на прикладі страви з бараниною, він піде першим рецептом. Але не залишимо без уваги і ще один з найбільш шанованих і улюблених видів «Іч Піля» - з курячою печінкою замість м'яса.

Плов «Іч Піля» готували і подавали до столу Сулеймана в знаменитому фільмі, хоча цей плов з'явився в більш ранні соки, задовго до його правління.

У ньому гара виступає в ролі зирвака, а значить, всі продукти гасяться разом. Такий Схід - є норми, але є і виключення! Рецепт смачного плову по турецьки Інгредієнти для баранячого плову: Рецепт смачного плову по турецьки

  • 1,2 кг баранячого м'яса;
  • 2 склянки басматі;
  • 100 г масла;
  • по парі цибулин і моркви;
  • жменю сушених або в'ялених ягід - підійде смородина, вишня, гранат, а також родзинки);
  • 2 ст. ложки горіхів;
  • сіль і зелень за смаком.

Склад страви з печінкою: Рецепт смачного плову по турецьки

  • 200 г курячої печінки;
  • 70 топленого або вершкового масла;
  • 2 склянки рису (хороший для цього плову басматі або інший довгозерний сорт);
  • 1 цибулина;
  • жменю родзинок;
  • трохи фісташок горішків;
  • чорний і білий мелений перець - по половинці ложечки кожного;
  • 6 склянок м'ясного або курячого бульйону, можна просто води;
  • мала ложка цукру і сіль за смаком;
  • петрушка, кінза, базилік і інша зелень.

Як приготувати турецьку плов

Плов, приготований по турецьки класичним способом, починається з варіння рису. Потім смажиться гара. Рецепт смачного плову по турецьки Плов з бараниною готуємо за традицією.

  1. Нарізати м'ясо порційно. Промити і покласти в каструлю з холодною водою, зняти піну після закипання і варити до відділення від кісток. Рецепт смачного плову по турецьки
  2. Рис відварити в добре підсоленій воді майже до готовності. відкинути. Рецепт смачного плову по турецьки
  3. На вершковому маслі в каструлі з товстим дном підсмажити нашатковану півкільцями цибулю і моркву - її різати соломкою. В кінці додати горішки. Рецепт смачного плову по турецьки
  4. Вийняти овочі і на цьому ароматному і красивому за кольором олії підсмажити шматки баранини. Зверху викласти цибулю і моркву і засипати все рисом. Накрити кришкою і на самому мінімальному вогні протушкувати вміст каструлі ще хвилин десять. Рецепт смачного плову по турецьки
  5. Накрити каструлю підходящої тарілкою або блюдом. Перевернути, щоб вміст залишилося в тарілці. Подавати з зеленню. Рецепт смачного плову по турецьки

Тепер про приготування плову з печінкою.

  1. У каструлю перекласти добре промитий рис і залити крутим солоним окропом. Накривши кришкою, залишити на 30 хвилин у воді без вогню. Рецепт смачного плову по турецьки
  2. Тим часом на вершковому маслі спочатку обсмажити фісташки до злегка коричневого виду і приємного аромату, потім нашаткувати півкільцями цибулю і додати в сковороду. Рецепт смачного плову по турецьки
  3. Злити рис. У підсмажений до золотистого цибулю покласти нарізані шматочки курячої печінки і відразу ж - відкинутий рис. Перемішати, поперчити, всипати родзинки і знову все перемішати. Рецепт смачного плову по турецьки
  4. Додати цукор і сіль, влити бульйон або воду і поставити на вогонь. Варити під кришкою півгодини. Рецепт смачного плову по турецьки
  5. Кришку зняти, обсушити, обернути рушником і знову накрити плов. Вимкнути вогонь і залишити упревать ще на 10 хвилин.
  6. Подавати з нарізаною зеленню. Рецепт смачного плову по турецьки

Корисні поради

Для смачного страви з національним колоритом потрібні якісні продукти. Але важливим є й зовнішній вигляд. Рецепт смачного плову по турецьки Для додання краси плову в гару додають шафран, куркуму. Вони насичують блюдо тонким східний ароматом і додають привабливий жовтий колір.

У турецька плов не треба жаліти топленого масла - воно пом'якшує смак і наповнює блюдо чудовим вершковим ароматом.

Якщо є айва, не забудьте покласти кілька крупно нарізаних шматочків в гару. Ніжний айвовий аромат відчуєте відразу. Рецепт смачного плову по турецьки І ще: обов'язково варто спробувати приготувати солодкий варіант - шах-плов на прісної коржі. Але це вже зовсім інша історія.

Комментарии (0)
Додати коментар
Рецепт плову на курдючному салі
По всьому світу люди готують плов, але справжні знавці смачних рецептів живуть у Ферганській долині, що розташована в Узбекистані.
Рецепт плову по арабськи
Рецепт плову по арабськи
Рецепт плову по арабськи
20.08.19 Рецепти плова
Арабська плов - узагальнена назва страви з рису та інших компонентів. Відповідно, існує велика кількість різних рецептів по-арабськи.
Як приготувати плов з курячих сердечок-рецепт з фото
Дуже багато господині вважають плов найскладнішим блюдом східної кухні. Дійсно, існує чимало складнощів, з якими можна зіткнутися під час приготування цього чудового
Дієтичний плов з баклажанами: два покрокових рецепта з фото
Схід славиться своєю різноманітністю і великою кількістю смачних і дуже корисних страв. Плов з баклажанами та іншими овочами відрізняється особливим смаком і
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Чиє національне блюдо плов і хто його придумав, історія
Вірно сказати, хто першим придумав плов, не представляється можливим. Історія не містить ніякого точного згадки рецепта першого плову, як і не зберегла ім'я того