Всі секрети приготування плову з баранини
30.08.2019 150 0

Всі секрети приготування плову з баранини

Рецепти плова
В закладки

Однією з улюблених східних страв вважається плов з баранини. Яскравий, насичений смак, обворажівать аромат. При цьому страва дуже смачна і ситна. Звичайно, найкраще його готують жителі східних країн. Але, знаючи кілька правил, ви можете самостійно приготувати справжній плов. А в допомогу вам будуть кілька рецептів з фото.

Як приготувати плов c бараниною

З давніх часів баранина застосовувалася для готування різних кулінарних страв, в тому числі супів, тушкованих страв і бульйонів. Великою популярністю вона користується у народів східних країн. Тому коли справа доходить до плову, не виникає жодних сумнівів, яке м'ясо взяти. Найбільше хвилює питання, як правильно приготувати плов з бараниною.

Ця страва дуже давнє, але навіть через століття, процес готування вимагає ретельного виконання всіх кроків і рекомендацій.

Існує маса рецептів, який допоможуть приготувати плов з баранини, але як зробити, що б блюдо вийшло ідеальним?

У наших покрокових рецептах і рекомендаціях ви знайдете відповіді на всі хвилюючі вас питання. А тепер почнемо готувати плов з баранини.

Всі секрети приготування плову з баранини

складові

Головний етап для плову грає приготування зирвака, тобто обсмажування м'яса з морквою і цибулею. Це основа всього страви. Причому всі продукти повинні бути правильно і заздалегідь підготовлені.

Так, морквина обов'язково ріжеться соломкою, а не треться на тертці. Це дозволяє коренеплоду відчуватися в страві, а не злитися із загальним смаком.

Плов з бараниною передбачає використання дліннозернового рису з Тайвані або Індії, Італії, Таджикистану, Узбекистану. Що стосується пропареного рису, то його брати не радять, оскільки це не додасть істинного смаку страви. Але, якщо у вас іншого варіанту немає, то пропарений рис буде найкращим.

Всі секрети приготування плову з баранини

Ще одне питання, яке завжди турбує господинь: як правильно вибрати м'ясо для плову. Найкраще м'ясо - баранина. Причому вибирають лопатку, грудку або ж задню частину. Деякі кулінари використовують баранячу шию. М'ясо слід ретельно вимити, видалити сухожилля, фасції і порізати на порційні шматки 5 * 5 см.

Вибір спецій залежить від кожної господині. Але в блюді обов'язково повинна бути куркума, зіра і барбарис.

Рецепт узбецького плову з бараниною в казані

У Середній Азії великою популярністю користується узбецький варіант страви - розсипчастий рис, ніжна баранина і приголомшливий аромат. Розглянемо покроково, як приготувати плов з баранини. 

Всі секрети приготування плову з баранини

У розрахунку на казан, об'ємом в три літри вам знадобиться: 0,7 кг баранини і 0,3 кг рису (Довгозернистий). Також знадобиться одна часникова головка, одна цибулинні ріпка, дві великі морквини і один стручок перцю чилі. Що стосується спецій, то рецепт плову з баранини передбачає використання барбарису, зіри, паприки, куркуми і солі. Можна брати інші спеції, враховуючи ваш смак. Обсмажувати продукти будемо на рослинному маслі.

Рецепт приготування плову з баранини включає в себе наступні кроки:

  1. Баранину ретельно помити під проточною водою, обсушити на паперовому рушнику, порізати шматочками 5-5 см. Всі секрети приготування плову з баранини
  2. У розігрітий казан влити 0,25 л рослинного масла. Класичний рецепт приготування плову з баранини згадує ще додаванні баранячих кісток і сала. Це надає жирність і аромат. Але якщо таких складових у вас немає, можна обійтися і без них. Всі секрети приготування плову з баранини Коли масло добре розігріється і почне шкварчать, в казан слід викласти різане м'ясо. Обжарку проводять всього 3 хвилини, правда на сильному вогні і тільки коли з'явиться багато рідини. При цьому стежте, щоб шматки не пересмажиться і не підгоріли. Адже нам потрібно соковите і м'яке м'ясо. А це можна досягти тільки коли воно гаситься на маленькому вогні тривалий час.
  3. Тим часом моркву очистити і порізати соломкою.
  4. Цибулю порізати великими кубиками.
  5. Надіслати цибулю з морквою в сусідство до м'яса. Всі секрети приготування плову з баранини
  6. Смачним плов з баранини стає після додавання спецій. Всі секрети приготування плову з баранини
  7. Тепер в середину маси встановлюють стручок гіркого перцю і часникову голівку, попередньо знявши зайву лушпиння (очищати не потрібно).
  8. Розподілити півтори ч.л. солі.
  9. Влити склянку кип'яченої води, накрити кришкою. Варять вміст 5 хвилин.
  10. Витягнути часник з чилі.
  11. Рис для плову з бараниною ретельно промити до прозорої води і рівномірним шаром перекладають на м'ясо, не перемішуючи з ним. Всі секрети приготування плову з баранини
  12. Ставлять знову чилі з часником в центр рису. Всі секрети приготування плову з баранини
  13. Досипати трохи спецій.
  14. Влити води. Стільки, щоб вона була над поверхнею рису на 1-2 см.
  15. Далі приготування плову з баранини проводиться під кришкою на великому вогні до тих пір, поки більша частина рідини не буде випарується і поглинена рисом. Як правило, етап триває всього 10 хвилин. Всі секрети приготування плову з баранини
  16. Далі вогонь ставлять на мінімум і гасять плов 20 хвилин.
  17. Після закінчення часу, не відкриваючи кришку, залишають плов «доходити» на чверть години. Всі секрети приготування плову з баранини

Все, плов з баранини в домашніх умовах готовий і можна приступати до трапези.

Рецепт плову в казані на відкритому вогні

А ось ще один рецепт варіння правильного узбецького плову з баранини. Правда готується він на вогні і з додаванням родзинок. Останній надає страві незначну солодкість і пікантність.

Всі секрети приготування плову з баранини

Для готування вам знадобиться 1 кг баранини і 1,5 кг рису. З овочів одна цибулинні ріпка, кілограм моркви. Додатковий інгредієнт - родзинки, якого потрібно 2 ст.л. Що стосується спецій, то буде потрібно 4 часникові часточки, 1 ч.л. зіри і 1 стручок пекучого червоного перцю. Не забудьте про сіль. Для обсмажування використовують 0,3 л рослинного масла і стільки ж баранячого жиру.

  1. Морквяні коренеплоди очищають і ріжуть брусочками.
  2. Цибулину очистити і порізати півкільцями. Всі секрети приготування плову з баранини
  3. М'ясо ретельно вимити під проточною водою, обсушити паперовим рушником, порізати на порційні шматки і обов'язково натерти сіллю.
  4. Спорудити місце для багаття і розпалити вогонь. Всі секрети приготування плову з баранини
  5. У казан всипати 0,12 кг солі і прогріти її, встановивши посудину на вогонь. Після цього ємність слід ретельно почистити сіллю.
  6. Залишилося тільки залити води, закип'ятити і вилити. Все, можна приступати до роботи.
  7. Казан підвісити на вогонь, дати випаруватися зайвій волозі, влити 0,3 л соняшникової олії і добре прогріти (десь близько 7 хвилин). Слідкуйте, щоб масло не задимилося. Всі секрети приготування плову з баранини
  8. У казан викласти підготовлене м'ясо і баранячий жир (так званий баранячий жир).
  9. Ретельно прожарити все шматочки, регулярно перевертаючи їх. Цей етап триває протягом 12 хвилин. Всі секрети приготування плову з баранини
  10. Надіслати в казан нарізану кільцями цибулю і перемішати. Всі секрети приготування плову з баранини
  11. По всій поверхні наявних інгредієнтів розподілити різану моркву і все смажити 10-12 хвилин, не забуваючи перемішувати. Всі секрети приготування плову з баранини
  12. Влити 125 мл води і тушкувати 7-10 хвилин.
  13. Надіслати в казанок часник, прямо цілком, не розділяючи на часточки і не очищаючи їх.
  14. В сусідство викласти стручок чилі, (також цілком) і гасити вміст 5 хвилин. зірвак готовий. Всі секрети приготування плову з баранини
  15. Тепер рівномірно по всій поверхні зирвака розподіляють рис. розмішувати не можна. Всі секрети приготування плову з баранини
  16. Всипати родзинки (обов'язково промитий).
  17. Влити воду. Причому дуже обережно і так, щоб вона покривала рис десь на 2 см від його поверхні.
  18. Готується правильний плов з баранини на середньому вогні. Кришкою казанок не закривають. Коли вода випаруватися, в товщі рису виконають кілька дірочок на всю глибину (можна використовувати дерев'яну ложку), влити трохи води. Тепер слід накрити казанок кришкою, загасити вогонь і залишити страву в спокої на чверть години. Всі секрети приготування плову з баранини

Все, справжнісінький плов повністю готовий, можна розкласти по тарілках і подати до столу.

Корисні поради та секрети

Щоб приготувати ідеальний плов, потрібно дотримуватися ряду порад-секретів:

  1. Готується плов тільки в казані або товстостінної начиння, яка дозволяє страві рівномірно прогріватися.
  2. Рис використовують середньозернистий, прозорий.
  3. Рис промивати небажано. Найкраще його добре протерти рушником.
  4. Якщо ви використовуєте дрібнозернистий рис, то його потрібно заздалегідь замочити в солоній воді. Це запобігти разваривание зерен. Всі секрети приготування плову з баранини
  5. Після того, як рис засипаний, вміст казана не перемішується, щоб не порушити цілісність Рісін.
  6. Експерти радять рис заливати не холодною водою, а гарячої.

    Морквину потрібно саме різати соломкою, а не терти на тертці. Всі продукти повинні почуватися в страві.

  7. Ідеально, якщо замість рослинного масла ви будете використовувати курдючное сало.
  8. Вогонь вимикають, коли рис напівготовий, оскільки він потім буде «доходити».
  9. Бажано для приготування страви використовувати м'ясо молодого баранчика (не старше 14 міс.).
  10. Перемішують плов тільки перед подачею до столу.

Ось і всі секрети приготування смачного плову. Згодні, повозитися з блюдом доведеться. Але це окупиться чудовим смаком.

Комментарии (0)
Додати коментар
Рецепт плову на курдючному салі
По всьому світу люди готують плов, але справжні знавці смачних рецептів живуть у Ферганській долині, що розташована в Узбекистані.
Рецепт плову по арабськи
Рецепт плову по арабськи
Рецепт плову по арабськи
20.08.19 Рецепти плова
Арабська плов - узагальнена назва страви з рису та інших компонентів. Відповідно, існує велика кількість різних рецептів по-арабськи.
Плов з сочевиці по азербайджанські
Азербайджанський плов з сочевицею - блюдо нетрадиційне, але дуже смачне. М'ясо в ньому замінюють бобові, а в деяких рецептах успішно використовується курка, свинина або
Дієтичний плов з баклажанами: два покрокових рецепта з фото
Схід славиться своєю різноманітністю і великою кількістю смачних і дуже корисних страв. Плов з баклажанами та іншими овочами відрізняється особливим смаком і
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Яку частину барана краще брати для приготування плову
Якщо вибір рису для плову - питання визначає, то м'ясо в класичному узбецькому блюді використовують різне. Хоча ідеальної для нього традиційно вважається баранина.