Рецепти найстрашніших і смачних страв на Хеллоуїн
І знову здрастуйте, мої найкреативніші і допитливі! Знаєте, як це, одночасно відчувати задоволення і страх? Якщо немає, то вам обов'язково потрібно прочитати сьогоднішню публікацію, тому що мова піде сьогодні про найстрашніше застілля року. А конкретніше - я розповім, які страшні і дуже смачні страви на Хеллоуїн можна приготувати до приходу гостей!
Вражаючі страви на Хелловін: рецепти та ідеї
Почнемо з самого головного - основних страв, які стануть головними на столі, а значить, зобов'язані вразити і своїм зовнішнім виглядом, і відмінним смаком.
Прості страви для великої компанії
Очні яблука в кривавій рідині
Цей рецепт ви напевно знаєте, але в традиційній повсякденному його версії. Але нам потрібно надати йому страхітливий вигляд. Тому будемо готувати по-особливому, так заклинання засуджувати:
Тушітесь очі, та не затухніте,
Варісь місиво червоне ароматним,
Щоб гості ситі залишилися,
Так задоволені.
Від жартів до справи. Для приготування тефтелек в томатному соусі нам знадобиться.
Для фаршу:
- 0,5 кг фаршу курячого, індичого або яловичого.
- ¼ склянки песто.
- ¼ ч.л. меленого перцю.
- ¼ склянки сиру тертого.
- Панірувальні сухарі.
- 1 ч.л. солі.
Для соусу:
- 1 кг помідорів
- 2 цибулинки
- 2 зубки часнику
- 2 морквини.
- лист лавровий.
- Селера (пару стеблинок).
- Чорний перець, сіль.
Спочатку будемо готувати криваву «рідину»:
- Попередньо очищені від шкіри томати подрібнюємо блендером або трьом на тертці.
- На сковороді, змащеній олією, обсмажуємо тертий часник і дрібно нарізану цибулю. Туди ж додамо селера, морква і спеції (попередньо теж натерти).
- Тушкуємо цю суміш близько 10-15 хвилин, потім викладемо в сковороду пюре з помідорів і лавровий лист (пару штук).
- Помішуючи, Томім соус на повільному вогні до загусання близько години.
Далі все просто: всі компоненти для фаршу гарненько змішаємо, сформуємо невеликі кульки змоченими у воді руками. Наріжемо маслини на колечка. У спеціальну форму виливаємо соус і викладаємо заготовки з фаршу, зверху прикрашаємо кожну парою маслин. Вийшли окаті тюфтельки. Ставимо форму, накриту фольгою або кришкою в заздалегідь розігріту духовку і чекаємо близько півгодини. Дістаємо, знімаємо фольгу і вже відкритому вигляді витримуємо ще 10 хвилин. Гості будуть в захваті!
Відрізана і дуже смачна рука запечена
Ще одне гаряче ситне блюдо стане прикрасою вашого столу. У готовому вигляді виглядає дуже реалістично, ніби справжня людську кисть. Як домогтися такого подібності? Досить легко. Отже, рука своїми руками. Вибачте за тавтологію.
Складові:
- Фарш 600-700 грам (будь-який).
- 2 яйця.
- зелень.
- Томатний соус.
- Цибуля ріпчаста (2 шт.)
- морква.
- Сир (100-150 грам).
- Сіль і спеції за смаком.
Як приготувати страву:
- Ріжемо цибулю дрібно, моркву тремо на тертці.
- Змішуємо овочі з фаршем, додаємо яйце, спеції і зелень, гарненько вимішуємо.
- Тепер найцікавіше. Увімкніть уяву і акуратно викладіть фарш на застелений пергаментом деко у формі людської руки.
- Виріжте з другої цибулинки пластини «нігтів», в кожен палець вдавите заготовки.
- Змащуємо всю поверхню, крім нігтів, кетчупом.
- Нарізаємо сир тонкими пластинами, викладаємо, щоб покрити всю «кисть», виключаючи нігті.
- Заздалегідь прогреваем духовку до 200 градусів і ставимо туди наше блюдо. Чекаємо трохи більше півгодини. Викладаємо на красиву тарілку дуже обережно, щоб не пошкодити форму. Приємного, звірячого, страшного апетиту!
Салати
Хоча б один салатик повинен бути на столі обов'язково. Так нехай він теж відповідає нашій тематиці. Пропоную оформити його моторошними пластами рожевої шинки, в формі людського обличчя, з якого зняли шкіру. Фото докладу для наочності, і рецептиком поділюся. Втім, склад може бути і іншим, на ваш розсуд.
Складові:
- Шинка (приблизно півкіло).
- Сир (300 грам).
- 4-5 яєць.
- Маслини або оливки.
- Майонез для заправки.
- плівка харчова.
- Маска з тонкого пластику (будь-яка, в формі особи).
приготування:
- Натираємо сир на крупній або дрібній тертці.
- Шинку ріжемо на кубики, приблизно в 1 см. Або дрібніше. Частина залишаємо для прикраси. У фіналі нам належить зробити найтонші слайси і застелити ними всю поверхню салату.
- Змішуємо шинку, сир, відварені і подрібнені яйця. Можна додати свіжий огірок для більшої соковитості. заправляємо майонезом.
- Тепер застелити поверхню викладеного на плоску тарілку салату харчовою плівкою і акуратно вдавлюємо маску, надаючи форму особи. Знімаємо маску і плівку. Повинні вийти ніс, підборіддя, лінія брів і втиснули очниць. Викладаємо тонкі пластинки шинки за принципом «пап'є-маше». В області очей кладемо по половинці маслини.
Як думаєте, хто з гостей наважитися першим встромити в обличчя ложку або ткнути виделкою в око?
Коли основні страви будуть готові, незмінно постане питання, які приготувати закуски. Адже саме вони надають столу особливий ошатний (у нашому випадку, страхітливий) вид.
Павукові яйця
Як? Ви ще не їли яйця з павуками ?! Так це ж зараз самий писк, справжній делікатес, а виглядає як? М-м-м, відразу прокидається звірячий апетит і хочеться з'їсти їх все одним махом. Думаю, вчити вас фарширувати не варто. Змішати акуратно вийнятий жовток з майонезом, шматочком м'якого вершкового масла і спеціями можуть все. А ось про павучків розповім докладніше.
Беремо 5-6 невеликих маслин і ріжемо їх на половинки, першу акуратно вдавлюємо в уже заповнену «фаршем» половинку яйця, а другу ріжемо уздовж на 6-8 частин, щоб вийшли павукові лапки. Розміщуємо їх уздовж «тулуба». Все готово!
Примарна піца
Як ви вже помітили, я постаралася підібрати нескладні рецепти, щоб на приготування ви витратили трохи менше часу. Основна і головна частина - оформлення страв. Вони повинні дійсно вразити гостей. Пропоную в якості закуски найпростішу піцу на готовому листковому тісті, яке можна купити в будь-якому магазині. Не забудьте попередньо розморозити листи, а потім фантазуйте!
Можна розкачати один пласт у вигляді черепа. Тоді неодмінно зробіть отвори в вигляді очних ямок і носа. Другий оформите, як маленька злісна привид. Тут теж обов'язково зробити очі з маслин. Решта інгредієнти на ваш смак. Болгарський перець, шинка, салямі, відварна курка, мариновані огірочки, помідори, кальмари, цибулю, але головне - сир, його має бути багато.
[Bad]Не забудьте, що готується тісто не більше 20 хвилин.[/Bad]
Ну і куди ж без солодкого десерту в такий моторошний свято? І тут у мене є для вас пару рецептик в стилі Хеллоуїн і не тільки.
«Не дамські» пальці: страшні і жахливо смачні
Традиційні в Англії печенюшки (я маю на йду рецептуру) припадуть якраз до столу. Виконані вони будуть у формі людських пальців, які та-ак пахнуть і моментально тануть у роті.
Нам необхідно:
- Пачка (200-250 грам) вершкового масла.
- 100 грам цукрової пудри.
- 300 грам борошна.
- 1 яйце.
- Третина чайної ложки солі.
- щіпка ваніліну.
- Джем червоний.
- Розпушувач (1 ч.л.)
- Мигдаль очищений цілий.
приготування:
- Розм'якшене масло збиваємо міксером або звичайним ручним віночком. У процесі додаємо яйце і цукрову пудру.
- Борошно перемішуємо з розпушувачем, ваніліном і сіллю, потім додаємо до олійно-яєчної маси.
- Замішуємо тісто, скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і ставимо на півгодини в холодильник.
- З холодного тесту виліплює подобу людських пальців. Врахуйте, що в духовці вони збільшаться, тому робіть тонше, якщо не хочете отримати товсті «сосиски».
- Мигдаль заливаємо окропом, знімаємо шкірку. Хоча можете залишити і як є. Акуратно вдавлюємо в кожен «палець» по горішку у вигляді хижих нігтів. У місцях з'єднання ( «кутикули») видавлюємо з шприца трохи червоного джему, щоб вийшли криваві патьоки.
- Розігрійте духовку до 165 градусів, викладіть пальці на деко, застелене пергаментом, і відправляйте пекти. Виймайте через 20 хвилин.
Наші печенюшки готові. Якщо ви добре постаралися, вони вийшли схожими на відьом, кострубаті, загнуті зі страшними гострими нігтями. Можна викласти їх на тарілку або використовувати, як прикраса страв, тортів, тістечок, десертів. Досить увіткнути в звичайний пиріг такі пальчики і досить жахливе видовище.
Вирви око
Цей десерт буде дивитися на гостей всю вечірку, а коли до нього дійде справа, вони злякаються від несподіванки. Усередині їх чекає кривава начинка! На його приготування піде близько двох годин, плюс ніч в холодильнику. Зате яка краса вийде!
Вам знадобиться чаша ідеально круглої форми, і кілька недорогих інгредієнтів:
- Сметана - 500 грам.
- Молоко - 200 грам.
- Цукор - 5 столових ложок.
- щіпка ваніліну.
- Желатин (1 упаковка).
- Ароматизатор яблучний або м'ятний харчової.
- Яблучний сік (півсклянки).
- Синій харчовий барвник.
- Джем червоного кольору або свіжа вишня або полуниця.
приступимо.
- Залишимо желатин розбухати в половині склянки води.
- Гарненько змішаємо сметану і молоко, можна збити віночком або блендером.
- Додайте ванілін і цукор, ще раз перемішайте.
- У невеликій кількості води або яблучного соку розведіть трохи харчового синього барвника. Повинен вийти насичений блакитний відтінок. Окремо, в маленькій чарочці зробіть більш насичений розчин, з нього будемо готувати зіницю.
- Набряклий желатин ставимо на вогонь і постійно помішувати, поки він повністю не розійдеться.
- Тепер почнемо творчий процес «збирання» очного яблука воєдино. До сметанною маси додаємо і розмішуємо протягом 5 хвилин більшу частину желатиновой суміші. Не забудьте залишити для райдужної оболонки і зіниці.
- В пофарбований сік додамо ароматизатор за смаком (для отримання м'ятного присмаку). Можна обійтися і без нього. Потім приєднаємо залишився желатин. Чверть чайної ложки повинна залишитися для зіниці.
- У круглу форму, на саме денце акуратно капаємо в центр кілька темних крапель соку. Ставимо в холодильник приблизно на півгодини. За цей час наша зіниця повинен застигнути.
- Зверху обережно виливаємо блакитний сік. Знову відправляємо застигати, тепер уже на годину.
- Половину сметанною суміші виливаємо поверх блакитного шару. Коли приблизно наполовину застигне, в центр викладемо подрібнені ягоди або джем. Додамо решту суміш і поставимо в холодильник на всю ніч.
- Перш ніж перевертати форму на плоску тарілку, потрібно потримати готовий десерт 5-10 хвилин в теплі, щоб він напевно отлип від стінок. Або протерти поверхню посуду зовні теплою ганчіркою.
- Готово! Око з кривавим вмістом вийшов дуже реалістичним і смачним. обов'язково спробуйте!
Рецепти для самих маленьких
Якщо на вечірці будуть малюки, то і дитячі страви обов'язково повинні бути присутніми. Організуйте для маленьких гостей окремий фуршетний стіл. Гарячі страви їх їсти часом не змусиш, а ось закуски і солодощі для дітей - це святе. А в переддень Дня всіх святих потрібно придумати щось особливе, що запам'ятовується і моторошно смачне.
Пекельні перці
В якості основної страви пропоную вибрати ось такі симпатичні фаршировані перці. В якості начинки можуть служити спагетті по-флотськи, з м'ясом і томатами або жниці рис з овочами і сиром. Головне - акуратно вирізати в різнобарвному перці ніс, страшну посмішку і очі. Потім нафаршіруем їх готової начинкою, зверху додамо тертий сир і відправимо в духовку на 20 хвилин. Не переживайте, якщо начинка почне вилазити з отворів. Так буде навіть ефектніше, і малюки із задоволенням їх з'їдять.
Мумії-сосиски
Від такої закуски не відмовиться жодна дитина. Це ж той же хот-дог, тільки крутіше. Знадобиться упаковка листкового тіста, трохи майонезу, сосиски, яйце.
приготування:
- Розморожуємо тісто, розгортаємо і ріжемо на рівні стрічки.
- Акуратно і щільно замотуємо кожну сосиску.
- Ставимо в духовку приблизно на 15-20 хвилин. Потім виймемо, смажена збитим яйцем з допомогою кулінарної кисті і знову залишимо на 5 хвилин.
- Наші мумії готові. Залишилося лише зробити їм очі з майонезу і шматочка маслини. Кетчуп додавати не забороняється.
Відьмові волоті
Таку просту закуску ви легко зробите за півгодини. Вам знадобиться соломка (солодка або солона), сир (звичайний або «косичка»), цибуля зелена або свіжий кріп. Сир нарізаємо слайсами і робимо рівну тонку бахрому. Якщо у вас сир-косичка, то різати нічого не доведеться. Тепер акуратно обмотуємо його навколо краю соломки і щільно зав'язуємо цибулею або кропом. Викладаємо на тарілку в безладді, ніби відьмочки і правда прилетіли на шабаш і покидали свої мітла абияк.
Проклятий салат в апельсині
Щоб змусити малюків їсти салат, потрібно правильно і ефектно його подати. Для дітей своїми руками вирізаємо з апельсинів м'якоть і прорізуються очі, ніс і страшну криву посмішку. Схоже на міні-тиковкі, що символізують Хеллоуїн, правда? Тепер наповнюємо їх будь-яким салатом. Це може бути банальний олів'є або салат-коктейль із шинки і сиру, а може і дрібно нарізана фруктова суміш. Роздаємо маленькі десертні ложечки і запрошуємо спробувати.
Криваві яблука
Красивих десертів з яблук безліч. Популярні рецепти з яблук в карамелі або гарячому шоколаді. Вони, безумовно, гарні, але нам потрібні просто пекельно красиві. Тому робимо закривавлені яблучка, використовуючи дерев'яні палички, на які посадимо фрукти і вмочимо їх в білий шоколад. На застиглу глазур поллємо червоний джем або топінг у вигляді кривавих патьоків.
їстівні гусениці
Такий корисний вітамінний десерт робиться за хвилини, а з'їдається за секунди. Беріть на замітку! Для його приготування нам потрібні шпажки з дерева для шашлику і виноград киш-миш без кісточок. Насаджуємо ягоди на шпажки, крайню прикрашаємо крапельками розтопленого шоколаду, щоб вийшли очі, подаємо на стіл.
Традиційні напої на Хеллоуїн
Такі смаколики можна їсти всухом'ятку, потрібно обов'язково запивати. Раджу віддати перевагу напоям червоного кольору. Для малюків підійде томатний, вишневий, гранатовий сік. А дорослим можна і вина в честь свята випити, ну або чогось міцнішого. Наприклад, ось таку оригінально оформлену Криваву Мері. Як вам ідея?
Якщо ви вирішили подати на стіл світлі напої, то не забудьте прикрасити келихи, наприклад, так.
Ну або так.
А може і ось такий варіант вам сподобається. Просто і зі смаком.
Не забудьте про створення загальної атмосфери. Купіть білі і червоні свічки. Розтопіть останні і трохи накапати на білі, щоб виглядало, як кров. Виріжте з чорного паперу силуети кажанів і розвісьте по квартирі в найнесподіваніших місцях, а з кульок і звичайної марлі зробіть привидів.
Скатертина на столі не повинна бути білосніжною і бездоганною. Краще якщо ви знайдете стару, яку потім буде не шкода викинути, і як слід її ізуродуете, розірвете, обпалити краю, забрудните червоною фарбою. Можна написати на папірцях назви страв, прикріпити на зубочистки і вставити в кожен шедевр. Словом, фантазуйте, дорогі читачі, - впевнена, у вас вийде страшно смачну вечерю з усією необхідною атрибутикою.
Ну а свої відгуки, коментарі та побажання можете залишити прямо під постом. Якщо у вас є свої цікаві рецепти страв для дітей і дорослих, обов'язково діліться. Ну а я скоро відкрию вам одну велику таємницю, тому підписуйтесь на мої оновлення, щоб не пропустити найцікавіше!