Салат з печених овочів з насінням кунжуту
Якщо потрібно приготувати салатик з мінімальною кількістю калорій і без жирного майонезу, то теплий салат з печених овочів з кунжутом, приготований в духовці по простому рецептом, стане відмінним вибором. Так як овочі запікаються без додавання масла, то в готовому вигляді вони містять мінімум калорій. Крім того, таке блюдо можна приготувати і на відкритому вогні, запікаючи овочеві компоненти на решітці над вугіллям мангала.
Необхідні інгредієнти:
- болгарський перець: 150 - 180 г;
- баклажан: 200 - 220 г;
- цибуля: 100 - 120 г;
- помідори: 3-4 шт., 200 - 220 г;
- кабачок або цукіні: 200 - 220 г;
- насіння кунжуту: 1 ст. л .;
- часник: 2-3 зубчики;
- масло: 70 мл;
- перець за смаком;
- сіль за смаком.
Якщо потрібно приготувати салатик з мінімальною кількістю калорій і без жирного майонезу, то теплий салат з печених овочів з кунжутом, приготований в духовці по простому рецептом, стане відмінним вибором. Так як овочі запікаються без додавання масла, то в готовому вигляді вони містять мінімум калорій. Крім того, таке блюдо можна приготувати і на відкритому вогні, запікаючи овочеві компоненти на решітці над вугіллям мангала.
Необхідні інгредієнти:
- болгарський перець: 150 - 180 г;
- баклажан: 200 - 220 г;
- цибуля: 100 - 120 г;
- помідори: 3-4 шт., 200 - 220 г;
- кабачок або цукіні: 200 - 220 г;
- насіння кунжуту: 1 ст. л .;
- часник: 2-3 зубчики;
- масло: 70 мл;
- перець за смаком;
- сіль за смаком.
Рецепт приготування
- Овочі добре вимити. Крупно нарізати баклажани.
- Кабачки розрізати на частини середньої величини
- Лук очистити від лушпиння і крупно нарізати.
- Болгарський солодкий перчик розрізати на великі частини
- Помідорчики залишити цілими.
- На решітку укласти всі підготовлені овочеві компоненти.
- Включити духовку розігріватися. Температура повинна досягти + 190 градусів. Поставити всередину грати з овочами. Запікати близько півгодини. Як правило, томати готові вже через 10 - 12 хвилин. Їх можна дістати. Вони підуть на приготування заправки. Коли овочі стануть м'якими і підрум'яняться, вийняти їх з духовки.
- Всі овочі, крім томатів, скласти в пакет і накрити рушником. Тримати в такому вигляді 5-6 хвилин.
- Далі нарізати на рівні за розміром смужки.
- З масла, подрібненого часнику, перцю і розім'ятих помідорів без шкірки зробити заправку для салату.
- Овочеві інгредієнти скласти в підходящу миску, посолити і додати заправку. перемішати.
- Теплий салат з баклажанами, кабачками, болгарським перцем залишається посипати кунжутом. Його насіння можна попередньо підсушити на гарячій сковороді. Приготований салат ідеально підходить для пісних днів і вегетаріанського меню. Смачного!