Пиріг Курник
13.09.2019 183 0

Пиріг Курник

Випічка
В закладки

Перші згадки про курнику пов'язані з часом правління царя Івана Грозного. Пиріг тоді готували в урочистих випадках. Найчастіше він прикрашав стіл на Трійцю або весілля. Випічка готувалася багатошарової і високою. Різні види начинки поділялися спеціально спеченими млинцями. Верх пирога прикрашали малюнком.

Сьогодні господині також можуть спекти пиріг курник з куркою для святкового столу або сімейного обіду.

Складові:

для тіста:

  • вершкове масло-120 г;
  • сметана-150 г;
  • розпушувач для тіста або сода-1 ч. л .;
  • сіль-1/2 ч. л .;
  • борошно;

начинка:

  • курка відварна-0,5 кг;
  • цибуля-0,3 кг;
  • сир-100 г;
  • масло вершкове-50 г;
  • яйця-4 - 5 шт.

Покроковий рецепт класичного курника в духовці

  1. Перед тим, як приготувати курник, необхідно підготувати відварну курку для начинки. Відварити її заздалегідь в невеликій кількості води, додавши сіль і спеції.
  2.  У посуд викласти масло і сметану. Додати сіль, соду або розпушувач. Влити пару столових ложок холодної води. Всипати борошно і замішати смачне тісто для курника. За щільністю воно повинно бути таким, як і для пельменів. Дати відстоятися півгодини.

пиріг Курник

пиріг Курник

  1. Цибулю почистити і нарізати кільцями. Обсмажити на вершковому маслі.

пиріг Курник

  1. Курку розрізати на шматочки і додати перець.

пиріг Курник

  1. Сир натерти на дрібній тертці.
  2. Тісто для курника на сметані розділити на дві нерівні частини. З більшого шматка розкачати пласт і помістити його в форму.

пиріг Курник

  1. Викласти зверху курку, потім цибулю. Посипати все сиром. Сирі яйця акуратно випускати на начинку по її поверхні. Досить 4 яєць, а п'яте пізніше можна вилити в спеціальне «віконце» в центрі пирога.

пиріг Курник

  1. З меншої частки тесту зробити верхню частину курника. Накрити начинку, з'єднати і защипнути краю. Зверху сформувати «вікно». Важливо! Верх і низ пирога повинні вийде досить тонкими. Тісто виконує роль оболонки, в яку укладена смачна начинка.

пиріг Курник

  1. Форму з заготівлею відправити в духовку, розігріту до 180 градусів. Час приготування 45 - 55 хвилин.
  2. За 5 хвилин до готовності, випічку змастити міцним солодким чаєм, а в отвір акуратно влити яйце.

пиріг Курник

  1. Подати домашній курник з м'ясом до столу. Є його можна теплим або охолодженим. Смачного!

пиріг Курник

пиріг Курник

Комментарии (0)
Додати коментар
Смажені пиріжки з дріжджового тіста
З настанням весни і літа страви з зеленою цибулею стають більш популярними незважаючи на те, що цибуля легко вигнати на зелене перо незалежно від пори року навіть в
Домашні коржі на кислому молоці
Коржик - це традиційний хліб народів Середньої Азії. У багатьох кухнях світу зустрічаються різноманітні види цього вироби з тіста з різними наповнювачами: приправами,
Пиріг з грибами і сиром
Ситний пиріг, приготований на домашній кухні - це завжди відмінний привід для апетитного перекусу.
Ніжне печиво зі сметани
Ароматне сметанне печиво - це маленьке свято вдома. Приготувати його допоможе простий рецепт печива на сметані.
Як спекти паску вдома
Як спекти паску вдома
Як спекти паску вдома
02.08.19 Випічка
На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно
Смачне печиво на молоці
Смачне печиво на молоці з продуктів, які завжди знайдуться під рукою. Будуть потрібні борошно, молоко і вершкове масло, останнє можна замінити маргарином.