Пиріг Курник
Випічка
В закладки
Перші згадки про курнику пов'язані з часом правління царя Івана Грозного. Пиріг тоді готували в урочистих випадках. Найчастіше він прикрашав стіл на Трійцю або весілля. Випічка готувалася багатошарової і високою. Різні види начинки поділялися спеціально спеченими млинцями. Верх пирога прикрашали малюнком.
Сьогодні господині також можуть спекти пиріг курник з куркою для святкового столу або сімейного обіду.
Складові:
для тіста:
- вершкове масло-120 г;
- сметана-150 г;
- розпушувач для тіста або сода-1 ч. л .;
- сіль-1/2 ч. л .;
- борошно;
начинка:
- курка відварна-0,5 кг;
- цибуля-0,3 кг;
- сир-100 г;
- масло вершкове-50 г;
- яйця-4 - 5 шт.
Покроковий рецепт класичного курника в духовці
- Перед тим, як приготувати курник, необхідно підготувати відварну курку для начинки. Відварити її заздалегідь в невеликій кількості води, додавши сіль і спеції.
- У посуд викласти масло і сметану. Додати сіль, соду або розпушувач. Влити пару столових ложок холодної води. Всипати борошно і замішати смачне тісто для курника. За щільністю воно повинно бути таким, як і для пельменів. Дати відстоятися півгодини.
- Цибулю почистити і нарізати кільцями. Обсмажити на вершковому маслі.
- Курку розрізати на шматочки і додати перець.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Тісто для курника на сметані розділити на дві нерівні частини. З більшого шматка розкачати пласт і помістити його в форму.
- Викласти зверху курку, потім цибулю. Посипати все сиром. Сирі яйця акуратно випускати на начинку по її поверхні. Досить 4 яєць, а п'яте пізніше можна вилити в спеціальне «віконце» в центрі пирога.
- З меншої частки тесту зробити верхню частину курника. Накрити начинку, з'єднати і защипнути краю. Зверху сформувати «вікно». Важливо! Верх і низ пирога повинні вийде досить тонкими. Тісто виконує роль оболонки, в яку укладена смачна начинка.
- Форму з заготівлею відправити в духовку, розігріту до 180 градусів. Час приготування 45 - 55 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності, випічку змастити міцним солодким чаєм, а в отвір акуратно влити яйце.
- Подати домашній курник з м'ясом до столу. Є його можна теплим або охолодженим. Смачного!
Комментарии (0)
З настанням весни і літа страви з зеленою цибулею стають більш популярними незважаючи на те, що цибуля легко вигнати на зелене перо незалежно від пори року навіть в
Коржик - це традиційний хліб народів Середньої Азії. У багатьох кухнях світу зустрічаються різноманітні види цього вироби з тіста з різними наповнювачами: приправами,
Ароматне сметанне печиво - це маленьке свято вдома. Приготувати його допоможе простий рецепт печива на сметані.
На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно