Смачні булочки з маком
Випічка
В закладки
Випічка з маковою начинкою завжди користується попитом. Однак сучасних господинь насторожує досить довгий і складний процес підготовки маку. Його потрібно довго уварювати з молоком і цукром або з медом. З цієї ситуації є простий вихід. Начинку можна приготувати легко і швидко - просто змішати цукор і мак. Дотримуючись рекомендованого рецептом, в процесі випікання смачних булочок з маком і цукром з дріжджового тіста, отримаємо трохи підталий цукор, який і оживляти мак, надавши йому солодкий смак.
Необхідні інгредієнти:
- 220 мл молока;
- 400 - 450 г борошна;
- 7 г сухих або 20 г свіжих дріжджів;
- 140 г цукрового піску, з них 100 г в начинку і 40 г в тісто;
- 100 г кондитерського маку;
- 1/2 пакетика ванільного цукру;
- 20 мл олії;
- 5 г солі.
Рецепт приготування
- Тісто для домашніх здобних булочок з маком можна замісити простим способом без приготування опари. Щоб забезпечити йому хороший підйом, молоко підігріти до + 32 градусів. Всипати цукор (простий і ванільний) в трохи підігріте молоко. Обов'язково додати сіль. Покласти туди ж дріжджі і все перемішати. У цю суміш спочатку додати 2/3 частини від всієї муки. Почати заміс ложкою, після чого, додавши борошно, вимішувати руками. Цей процес займе близько 10 хвилин. В результаті виходить тісто, яке зовсім не забруднює руки і посуд.
- Покласти його в миску або каструлю, накрити кришкою, плівкою або рушником. Тримати в теплі близько години.
- Коли тестова маса збільшиться в 2,0 - 2,5 рази, її необхідно розкачати в пласт. Товщина шару повинна бути близько 1 см.
- Цукровий пісок змішати з маком.
- Цукрово - макову суміш рівномірно розподілити по всій площі тесту. Бажано залишити краю на 1 см вільними від макової начинки.
- Згорнути тісто з начинкою в тугий рулет.
- Розрізати рулет на шматочки. Ширина кожного повинна бути близько 3-4 см. Якщо частина начинки висипалася, то нею можна посипати верх булочок.
- Форму, або деко змастити маслом. Викласти заготовки так, щоб між ними залишилося небагато місця. Витримати форму з булками в теплому місці протягом півгодини.
- Випікати в гарячій духовці близько півгодини. Необхідна температура + 180 градусів.
- Готові дріжджові булочки з маком своїм виглядом і смаком порадують всю сім'ю. Смачного!
Комментарии (0)
Незважаючи на простоту багатьох італійських рецептів, кухарі цієї країни вважають, що справжню піцу чотири сиру можна приготувати тільки з продуктів, вироблених в Італії.
З настанням весни і літа страви з зеленою цибулею стають більш популярними незважаючи на те, що цибуля легко вигнати на зелене перо незалежно від пори року навіть в
Домашня випічка здатна підняти настрій і стати відмінним приводом для чаювання. Смачні розтягаї з м'ясом з листкового тіста порадують ніжним смаком і чудовим ароматом.
Сирна начинка добре підходить для приготування солодкої випічки. Щоб смачний і солодкий сирний кекс з родзинками, приготований в формочке в духовці, з'явився на столі,