Смачні булочки з маком
10.10.2019 190 0

Смачні булочки з маком

Випічка
В закладки

Випічка з маковою начинкою завжди користується попитом. Однак сучасних господинь насторожує досить довгий і складний процес підготовки маку. Його потрібно довго уварювати з молоком і цукром або з медом. З цієї ситуації є простий вихід. Начинку можна приготувати легко і швидко - просто змішати цукор і мак. Дотримуючись рекомендованого рецептом, в процесі випікання смачних булочок з маком і цукром з дріжджового тіста, отримаємо трохи підталий цукор, який і оживляти мак, надавши йому солодкий смак.

Необхідні інгредієнти:

Смачні булочки з маком

  • 220 мл молока;
  • 400 - 450 г борошна;
  • 7 г сухих або 20 г свіжих дріжджів;
  • 140 г цукрового піску, з них 100 г в начинку і 40 г в тісто;
  • 100 г кондитерського маку;
  • 1/2 пакетика ванільного цукру;
  • 20 мл олії;
  • 5 г солі.

Рецепт приготування

  1. Тісто для домашніх здобних булочок з маком можна замісити простим способом без приготування опари. Щоб забезпечити йому хороший підйом, молоко підігріти до + 32 градусів. Всипати цукор (простий і ванільний) в трохи підігріте молоко. Обов'язково додати сіль. Покласти туди ж дріжджі і все перемішати. У цю суміш спочатку додати 2/3 частини від всієї муки. Почати заміс ложкою, після чого, додавши борошно, вимішувати руками. Цей процес займе близько 10 хвилин. В результаті виходить тісто, яке зовсім не забруднює руки і посуд.Смачні булочки з маком
  2. Покласти його в миску або каструлю, накрити кришкою, плівкою або рушником. Тримати в теплі близько години.Смачні булочки з маком
  3. Коли тестова маса збільшиться в 2,0 - 2,5 рази, її необхідно розкачати в пласт. Товщина шару повинна бути близько 1 см.Смачні булочки з маком
  4. Цукровий пісок змішати з маком.Смачні булочки з маком
  5. Цукрово - макову суміш рівномірно розподілити по всій площі тесту. Бажано залишити краю на 1 см вільними від макової начинки.Смачні булочки з маком
  6. Згорнути тісто з начинкою в тугий рулет.Смачні булочки з маком
  7. Розрізати рулет на шматочки. Ширина кожного повинна бути близько 3-4 см. Якщо частина начинки висипалася, то нею можна посипати верх булочок.Смачні булочки з маком
  8. Форму, або деко змастити маслом. Викласти заготовки так, щоб між ними залишилося небагато місця. Витримати форму з булками в теплому місці протягом півгодини.Смачні булочки з маком
  9. Випікати в гарячій духовці близько півгодини. Необхідна температура + 180 градусів.Смачні булочки з маком
  10. Готові дріжджові булочки з маком своїм виглядом і смаком порадують всю сім'ю. Смачного!Смачні булочки з маком
Комментарии (0)
Додати коментар
Піца з чотирьох видів сиру
Незважаючи на простоту багатьох італійських рецептів, кухарі цієї країни вважають, що справжню піцу чотири сиру можна приготувати тільки з продуктів, вироблених в Італії.
Простий пиріг з капустою
Домашні пироги - традиційне частування святкового столу. Рецептів приготування цієї страви безліч.
Смажені пиріжки з дріжджового тіста
З настанням весни і літа страви з зеленою цибулею стають більш популярними незважаючи на те, що цибуля легко вигнати на зелене перо незалежно від пори року навіть в
Розтягаї з м'ясною начинкою
Домашня випічка здатна підняти настрій і стати відмінним приводом для чаювання. Смачні розтягаї з м'ясом з листкового тіста порадують ніжним смаком і чудовим ароматом.
Сирні кекси з родзинками
Сирна начинка добре підходить для приготування солодкої випічки. Щоб смачний і солодкий сирний кекс з родзинками, приготований в формочке в духовці, з'явився на столі,
Домашні булочки з повидлом
Домашні здобні булочки з повидлом з дріжджового тіста в одну мить зберуть на кухні всю сім'ю.