Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі
Десерти
В закладки
Осінні продукти завжди відрізняються багатими смаковими якостями. Особливе місце займають страви з гарбузового плодів. Ні для кого не секрет, що крім прекрасних смакових якостей, ця баштанних культур є джерелом вітамінів, зміцнює імунітет і поліпшує обмін речовин. Широкою популярністю користується смачний десерт з гарбуза, приготований в духовці.
Для того, щоб він вийшов ніжним і апетитним, варто скористатися перевіреними рецептами, описаними нижче.
У медово-лимонному соусі:
- гарбуз - 800 г;
- рідкий мед - 50 мл;
- лимон - 1 шт .;
- вершкове масло (топлене) - 50 мл;
- мелена кориця - щіпка.
Рецепт гарбуза в духовці з медом швидко і смачно
- Плід розрізати, очистити і нарізати невеликими частинами, зрізавши з них товсту шкірку.
- Приготувати пікантний соус. Неочищений лимон перемолоти в блендері. Змішати лимонне пюре з медом.
- Гарбузове шматочки змастити топленим маслом і залити готової підливою. Зверху все посипати корицею.
- Запекти в прогрітому до 180 градусів духовці. Час запікання медового десерту не більше 30 хвилин.
У грушевому соусі:
- гарбуз - 600-700 г;
- солодкі груші - 2 шт .;
- цукор - 2 ст. л .;
- родзинки - 40-50 г;
- ванілін - 10 г;
- вершкове масло (підтале) - 40-50 г.
Простий рецепт десерту з гарбузом
- Розрізати і очистити плід. Зовні очищати не потрібно. Нарізати невеликими частинами.
- У блендері або кухонному комбайні груші перетворити в пюре і змішати їх з цукром.
- Силіконовим віночком змастити гарбузове шматочки маслом. Залити грушевої підливою. Розпарений до м'якого стану родзинки, розподілити на гарбузових шматочках. Для додаткового аромату посипати все зверху ваніллю.
- Запікати в прогрітому духовій шафі 35-40 хвилин при 180-200 градусах.
- Святкове блюдо можна притрусити цукром. Смачного!
Комментарии (0)
Плід гарбуза все частіше використовується в кулінарних рецептах. З плодової м'якоті можна приготувати дуже смачний класичний гарбузовий суп-пюре з сочевиці.
Багатий осінній урожай завжди радісна подія для дачників. З сезонних продуктів можна зробити дивовижні кулінарні шедеври.
Святкові страви завжди повинні бути не тільки смачними, але і красивими. Найчастіше багатьом господиням доводиться перед будь-яким торжеством добре поламати голову над
Кекс - солодке кондитерський виріб, випікається з дріжджового або бісквітного тіста. Десерт відрізняється своєю легкістю і ніжністю.
Традиційні оладки, знайомі кожній родині, збагатимо гарбузом і яблуком - щільні, соковиті, солодкі і з помірним ароматом дари природи не тільки поліпшать якість випічки,