Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі
21.08.2019 380 0

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

Десерти
В закладки

Осінні продукти завжди відрізняються багатими смаковими якостями. Особливе місце займають страви з гарбузового плодів. Ні для кого не секрет, що крім прекрасних смакових якостей, ця баштанних культур є джерелом вітамінів, зміцнює імунітет і поліпшує обмін речовин. Широкою популярністю користується смачний десерт з гарбуза, приготований в духовці.

Для того, щоб він вийшов ніжним і апетитним, варто скористатися перевіреними рецептами, описаними нижче.

У медово-лимонному соусі:

  • гарбуз - 800 г;
  • рідкий мед - 50 мл;
  • лимон - 1 шт .;
  • вершкове масло (топлене) - 50 мл;
  • мелена кориця - щіпка.

Рецепт гарбуза в духовці з медом швидко і смачно

  1. Плід розрізати, очистити і нарізати невеликими частинами, зрізавши з них товсту шкірку.

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

  1. Приготувати пікантний соус. Неочищений лимон перемолоти в блендері. Змішати лимонне пюре з медом.

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

  1. Гарбузове шматочки змастити топленим маслом і залити готової підливою. Зверху все посипати корицею.

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

  1. Запекти в прогрітому до 180 градусів духовці. Час запікання медового десерту не більше 30 хвилин.

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

У грушевому соусі:

  • гарбуз - 600-700 г;
  • солодкі груші - 2 шт .;
  • цукор - 2 ст. л .;
  • родзинки - 40-50 г;
  • ванілін - 10 г;
  • вершкове масло (підтале) - 40-50 г.

Простий рецепт десерту з гарбузом

  1. Розрізати і очистити плід. Зовні очищати не потрібно. Нарізати невеликими частинами.

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

  1. У блендері або кухонному комбайні груші перетворити в пюре і змішати їх з цукром.

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

  1. Силіконовим віночком змастити гарбузове шматочки маслом. Залити грушевої підливою. Розпарений до м'якого стану родзинки, розподілити на гарбузових шматочках. Для додаткового аромату посипати все зверху ваніллю.

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

  1. Запікати в прогрітому духовій шафі 35-40 хвилин при 180-200 градусах.

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

  1. Святкове блюдо можна притрусити цукром. Смачного!

Десерт з гарбуза: медовий і в грушевому соусі

Комментарии (0)
Додати коментар
Гарбузовий суп-пюре з сочевиці
Плід гарбуза все частіше використовується в кулінарних рецептах. З плодової м'якоті можна приготувати дуже смачний класичний гарбузовий суп-пюре з сочевиці.
Гарбуз, запечена в духовці з пшоном
Багатий осінній урожай завжди радісна подія для дачників. З сезонних продуктів можна зробити дивовижні кулінарні шедеври.
Баранячі реберця в медово-цибульному маринаді
Святкові страви завжди повинні бути не тільки смачними, але і красивими. Найчастіше багатьом господиням доводиться перед будь-яким торжеством добре поламати голову над
Домашній кекс з яблуками
Кекс - солодке кондитерський виріб, випікається з дріжджового або бісквітного тіста. Десерт відрізняється своєю легкістю і ніжністю.
Гарбузово-яблучні оладки
Традиційні оладки, знайомі кожній родині, збагатимо гарбузом і яблуком - щільні, соковиті, солодкі і з помірним ароматом дари природи не тільки поліпшать якість випічки,
Стильні гарбуза своїми руками на Хеллоуїн з паперу
Вітаю, друзі! Знаєте, що гарбуз на Хеллоуїн своїми руками з паперу стане чудовою альтернативою справжньому яскраво-помаранчевого овочу, але не знаєте з чого почати