Італійська кухня: вишнева панакота
09.09.2019 301 0

Італійська кухня: вишнева панакота

Десерти
В закладки

Панакота - один з найвідоміших італійських десертів. Його ще називають панна-котта, що в перекладі означає «варені вершки». Батьківщиною ласощі є П'ємонт - місто на півночі Італії. Ласощі представляє собою кремовий пудинг з додаванням різних інгредієнтів. Приготування десерту Панакота в домашніх умовах не викличе труднощів навіть у початківця кулінара.

Складові:

  • вершки (чим жирніше, тим краще) - 1 л;
  • сік вишні - 300 г;
  • цукор - 2 склянки;
  • желатин - 45 г;
  • екстракт ванілі - 0,5 ч. л .;
  • кип'ячена вода - 3 ст. л.

Класичний рецепт Панакота в домашніх умовах

  1. Перед тим, як приготувати Панакота будинку, займіться підготовкою вершків. Перелийте їх в глибоку каструлю, додайте 1,5 склянки цукру і ванільний екстракт.

Італійська кухня: вишнева панакота

  1. Каструлю поставте на мінімальний вогонь. Нагрійте вміст каструлі, прослідкуйте, щоб цукор розтанув, але до кипіння не доводите. Поки вершки нагріваються, займіться підготовкою желатину. У невелику керамічну тарілку всипте 30 г і залийте його 3 ст. л. окропу.

Італійська кухня: вишнева панакота

  1. Желатин ретельно перемішайте і дочекайтеся, поки він повністю розчиниться в окропі. Щоб цей процес відбувався швидше, можете поставити керамічну тарілку з желатинової сумішшю на водяну баню. Якщо в суміші залишаться крупинки, вони будуть відчуватися в готовому десерті.

Італійська кухня: вишнева панакота

  1. Розтоплений желатин додайте в гарячі вершки, інгредієнти ретельно перемішайте. Потім розлийте у формочки або склянки. Не заповнюйте ємності до кінця, залиште місце для вишневого наповнювача.

Італійська кухня: вишнева панакота

  1. Склянки з вмістом відправте в холодильник. Займіться підготовкою вишневого желе. У глибокій тарілці з'єднайте вишневий сік, цукор, що залишився і 15 г желатину. Тарілку з компонентами поставте на водяну баню і дочекайтеся їх повного розчинення.

Італійська кухня: вишнева панакота

  1. Заливати вишневе желе поверх вершків можна лише тоді, коли останні добре застигнуть, а вишнево-желатинова суміш злегка охолоне, інакше білий шар змішається з червоним.

Італійська кухня: вишнева панакота

  1. Блюдо ще раз надішліть в холодильник і дочекайтеся застигання шарів. Вишнева панакота подається до столу охолодженою. При бажанні перед подачею можна прикрасити свіжими фруктами і збитими вершками. Смачного!

Італійська кухня: вишнева панакота

Комментарии (0)
Додати коментар
Легкий суп зі щавлем і яйцем з додаванням сиру
Зелений рисовий суп готують на «сирному бульйоні». Виявляється, що плавлений сирок прекрасно уживається в одній страві зі щавлем.
Польський бігос зі свинини з курагою
Національні страви польської кухні дуже смачні і оригінальні. Їх люблять як місцеві жителі, так і численні туристи.
Французька кухня: шоколадний клафуті
Клафуті - це гордість французьких кондитерів. Соковиті ягоди, запечені під ніжним яєчним тестом, надають десерту фантастичний аромат.
Торт Медовик зі згущеним молоком
Смак справжнього медовика - смак дитинства. Цей тортик обожнюють все, навіть ті, хто не дуже любить мед.
Торт Прага з бананами по-домашньому
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.
Як спекти паску вдома
Як спекти паску вдома
Як спекти паску вдома
02.08.19 Випічка
На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно