Італійська кухня: вишнева панакота
Десерти
В закладки
Панакота - один з найвідоміших італійських десертів. Його ще називають панна-котта, що в перекладі означає «варені вершки». Батьківщиною ласощі є П'ємонт - місто на півночі Італії. Ласощі представляє собою кремовий пудинг з додаванням різних інгредієнтів. Приготування десерту Панакота в домашніх умовах не викличе труднощів навіть у початківця кулінара.
Складові:
- вершки (чим жирніше, тим краще) - 1 л;
- сік вишні - 300 г;
- цукор - 2 склянки;
- желатин - 45 г;
- екстракт ванілі - 0,5 ч. л .;
- кип'ячена вода - 3 ст. л.
Класичний рецепт Панакота в домашніх умовах
- Перед тим, як приготувати Панакота будинку, займіться підготовкою вершків. Перелийте їх в глибоку каструлю, додайте 1,5 склянки цукру і ванільний екстракт.
- Каструлю поставте на мінімальний вогонь. Нагрійте вміст каструлі, прослідкуйте, щоб цукор розтанув, але до кипіння не доводите. Поки вершки нагріваються, займіться підготовкою желатину. У невелику керамічну тарілку всипте 30 г і залийте його 3 ст. л. окропу.
- Желатин ретельно перемішайте і дочекайтеся, поки він повністю розчиниться в окропі. Щоб цей процес відбувався швидше, можете поставити керамічну тарілку з желатинової сумішшю на водяну баню. Якщо в суміші залишаться крупинки, вони будуть відчуватися в готовому десерті.
- Розтоплений желатин додайте в гарячі вершки, інгредієнти ретельно перемішайте. Потім розлийте у формочки або склянки. Не заповнюйте ємності до кінця, залиште місце для вишневого наповнювача.
- Склянки з вмістом відправте в холодильник. Займіться підготовкою вишневого желе. У глибокій тарілці з'єднайте вишневий сік, цукор, що залишився і 15 г желатину. Тарілку з компонентами поставте на водяну баню і дочекайтеся їх повного розчинення.
- Заливати вишневе желе поверх вершків можна лише тоді, коли останні добре застигнуть, а вишнево-желатинова суміш злегка охолоне, інакше білий шар змішається з червоним.
- Блюдо ще раз надішліть в холодильник і дочекайтеся застигання шарів. Вишнева панакота подається до столу охолодженою. При бажанні перед подачею можна прикрасити свіжими фруктами і збитими вершками. Смачного!
Комментарии (0)
Зелений рисовий суп готують на «сирному бульйоні». Виявляється, що плавлений сирок прекрасно уживається в одній страві зі щавлем.
Національні страви польської кухні дуже смачні і оригінальні. Їх люблять як місцеві жителі, так і численні туристи.
Клафуті - це гордість французьких кондитерів. Соковиті ягоди, запечені під ніжним яєчним тестом, надають десерту фантастичний аромат.
Смак справжнього медовика - смак дитинства. Цей тортик обожнюють все, навіть ті, хто не дуже любить мед.
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.