
Хичіни з сиром
Закуски
В закладки
Хичіни - круглі тонкі коржі з кухні кавказьких народів. Існує кілька рецептів приготування. Один з них - це досить тонкі хичіни з сиром і зеленню на кефірному тесті.
Необхідні інгредієнти:
- кефір: 250 мл + вода: 50 мл;
- мука: 350,0 г;
- сир: 250,0 - 300,0 г (підійде бринза, адигейський, фета);
- кріп, петрушка, базилік: 50,0 - 70,0 г;
- сіль: 5 г;
- сода: 5 г;
- вершкове масло.
Хичіни - круглі тонкі коржі з кухні кавказьких народів. Існує кілька рецептів приготування. Один з них - це досить тонкі хичіни з сиром і зеленню на кефірному тесті.
Необхідні інгредієнти:
- кефір: 250 мл + вода: 50 мл;
- мука: 350,0 г;
- сир: 250,0 - 300,0 г (підійде бринза, адигейський, фета);
- кріп, петрушка, базилік: 50,0 - 70,0 г;
- сіль: 5 г;
- сода: 5 г;
- вершкове масло.
Рецепт приготування
- Тісто для смачних хичінов на кефірі приготувати легко, з'єднавши основний інгредієнт з водою, борошном, содою і сіллю. Борошно відразу всю не додавайте. Підсипати її поступово, розмішуючи спочатку виделкою. У міру замішування і збільшення щільності, переходите на вимішування руками. Після закінчення 10 хвилин безперервного вимішування, залиште тісто на півгодини при кімнатній температурі.
- Для начинки скришити сир. Якщо використовується несолоний адигейський, то присолите його. Зелень наріжте і з'єднайте з сиром. Можна використовувати різну. Це може бути кріп і петрушка, або буде додана молоде бадилля буряка.
- Після закінчення півгодини починайте ліпити хичіни.
- Розділіть тісто на рівні за розміром 6 - 7 шматків. Руками або качалкою зробіть корж і в центр покладіть начинку.
- Зберіть корж в вузлик. Переверніть защипало стороною вниз. Руками і качалкою зробіть її максимально тонкої.
- Смажте на сухій сковороді. Робити це можна під кришкою. Готові хичіни на кефірі змастіть вершковим маслом або сметаною. Смачного!
Комментарии (0)

Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно.

Ідея для домашньої піци з грибами і сиром підглянена в одному італійському закладі для масового харчування.

Коржик - це традиційний хліб народів Середньої Азії. У багатьох кухнях світу зустрічаються різноманітні види цього вироби з тіста з різними наповнювачами: приправами,

Шаверма або шаурма відноситься до страв вуличного фастфуду. Любителі такої їжі можуть приготувати закуску в домашніх умовах.