Смачний солодкий плов з сухофруктами
Плов відноситься до страв східної кухні. Його готують в країнах Азії, в Туреччині, на Кавказі. Рецептів приготування безліч. Туркмени іноді воліють блюдо з рибою. Узбеки найчастіше кладуть баранину або яловичину. В Азербайджані готують плов з сухофруктами і куркою, причому куряче м'ясо готують окремо від рису. Їх з'єднують вже на блюді. Можна відійти від традиційного рецепту і приготувати солодкий плов з сухофруктами зовсім без м'яса.
Необхідні інгредієнти:
- стакан рису;
- 150 г кураги;
- 150 г чорносливу;
- 100 г родзинок темного;
- 100 г родзинок світлого;
- 50 - 70 г цукру;
- щіпку солі;
- по 50 г масла рослинного і вершкового.
Плов відноситься до страв східної кухні. Його готують в країнах Азії, в Туреччині, на Кавказі. Рецептів приготування безліч. Туркмени іноді воліють блюдо з рибою. Узбеки найчастіше кладуть баранину або яловичину. В Азербайджані готують плов з сухофруктами і куркою, причому куряче м'ясо готують окремо від рису. Їх з'єднують вже на блюді. Можна відійти від традиційного рецепту і приготувати солодкий плов з сухофруктами зовсім без м'яса.
Необхідні інгредієнти:
- стакан рису;
- 150 г кураги;
- 150 г чорносливу;
- 100 г родзинок темного;
- 100 г родзинок світлого;
- 50 - 70 г цукру;
- щіпку солі;
- по 50 г масла рослинного і вершкового.
Рецепт приготування
- Гарячою водою залити сухофрукти. Дати їм постояти хвилин 6-7 і добре промити водою. Чорнослив і курагу розрізати на дві або чотири частини.
- Крупу уважно перебрати. Після цього промити в холодній воді.
- На сковороді розігріти вершкове і рослинне масло. Викласти сухофрукти і смажити близько 7-8 хвилин.
- На дно каструлі покласти вміст сковорідки. Зверху розподілити рис.
- На два пальці вище крупи налити води. Засипати сіль, цукор. Поставити на плиту. Включити на максимальний нагрів. Довести до кипіння. Варити 6-7 хвилин на максимальному вогні. Переключити нагрів на помірний і готувати ще 10 хвилин.
- Вимкнути плиту. Плов із сухофруктів повинен постояти під закритою кришкою чверть години. Після цього каструлю відкрити.
- Акуратно перемішати компоненти. Смачна страва готова.
- Наведений рецепт солодкого плову з родзинками і курагою можна вважати базовим. Крім перерахованих інгредієнтів можна брати інжир, сушені яблука і груші, фініки. Якщо блюдо готують в пісний день або для вегетаріанської трапези, то вершкове масло просто замінюють на таку ж кількість рослинної. Смачного!