Смачний солодкий плов з сухофруктами
26.09.2019 169 0

Смачний солодкий плов з сухофруктами

Другі страви
В закладки

Плов відноситься до страв східної кухні. Його готують в країнах Азії, в Туреччині, на Кавказі. Рецептів приготування безліч. Туркмени іноді воліють блюдо з рибою. Узбеки найчастіше кладуть баранину або яловичину. В Азербайджані готують плов з сухофруктами і куркою, причому куряче м'ясо готують окремо від рису. Їх з'єднують вже на блюді. Можна відійти від традиційного рецепту і приготувати солодкий плов з сухофруктами зовсім без м'яса.

Необхідні інгредієнти:

Смачний солодкий плов з сухофруктами

  • стакан рису;
  • 150 г кураги;
  • 150 г чорносливу;
  • 100 г родзинок темного;
  • 100 г родзинок світлого;
  • 50 - 70 г цукру;
  • щіпку солі;
  • по 50 г масла рослинного і вершкового.

Плов відноситься до страв східної кухні. Його готують в країнах Азії, в Туреччині, на Кавказі. Рецептів приготування безліч. Туркмени іноді воліють блюдо з рибою. Узбеки найчастіше кладуть баранину або яловичину. В Азербайджані готують плов з сухофруктами і куркою, причому куряче м'ясо готують окремо від рису. Їх з'єднують вже на блюді. Можна відійти від традиційного рецепту і приготувати солодкий плов з сухофруктами зовсім без м'яса.

Необхідні інгредієнти:

Смачний солодкий плов з сухофруктами

  • стакан рису;
  • 150 г кураги;
  • 150 г чорносливу;
  • 100 г родзинок темного;
  • 100 г родзинок світлого;
  • 50 - 70 г цукру;
  • щіпку солі;
  • по 50 г масла рослинного і вершкового.

Рецепт приготування

  1. Гарячою водою залити сухофрукти. Дати їм постояти хвилин 6-7 і добре промити водою. Чорнослив і курагу розрізати на дві або чотири частини.Смачний солодкий плов з сухофруктами
  2. Крупу уважно перебрати. Після цього промити в холодній воді.Смачний солодкий плов з сухофруктами
  3. На сковороді розігріти вершкове і рослинне масло. Викласти сухофрукти і смажити близько 7-8 хвилин.Смачний солодкий плов з сухофруктами
  4. На дно каструлі покласти вміст сковорідки. Зверху розподілити рис.Смачний солодкий плов з сухофруктами
  5. На два пальці вище крупи налити води. Засипати сіль, цукор. Поставити на плиту. Включити на максимальний нагрів. Довести до кипіння. Варити 6-7 хвилин на максимальному вогні. Переключити нагрів на помірний і готувати ще 10 хвилин.Смачний солодкий плов з сухофруктами
  6. Вимкнути плиту. Плов із сухофруктів повинен постояти під закритою кришкою чверть години. Після цього каструлю відкрити.Смачний солодкий плов з сухофруктами
  7. Акуратно перемішати компоненти. Смачна страва готова.Смачний солодкий плов з сухофруктами
  8. Наведений рецепт солодкого плову з родзинками і курагою можна вважати базовим. Крім перерахованих інгредієнтів можна брати інжир, сушені яблука і груші, фініки. Якщо блюдо готують в пісний день або для вегетаріанської трапези, то вершкове масло просто замінюють на таку ж кількість рослинної. Смачного!Смачний солодкий плов з сухофруктами
Комментарии (0)
Додати коментар
Плов з булгура: приготування різними способами
Булгур - крупа, яку в Китаї вважають священною. З неї готують різні страви. Особливо смачним виходить плов з булгура. В якості другого основного інгредієнта в ньому
Рецепт плову з печінки
Рецепт плову з печінки
Рецепт плову з печінки
21.08.19 Рецепти плова
Класичний плов з печінкою - це ситне, корисне блюдо, яке готується простіше, ніж рецепт з м'ясом. До складу субпродукту входить безліч корисних мікроелементів, яких не
Рецепт плову на курдючному салі
По всьому світу люди готують плов, але справжні знавці смачних рецептів живуть у Ферганській долині, що розташована в Узбекистані.
Підбірка найкращих рецептів плову з чорносливом
Сотні рецептів плову мають розмаїття: страви з айвою, незвичайними спеціями, сухофруктами. Плов з чорносливом входить в категорію неканонічних страв, однак навіть в
Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом
Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на
Булгур з куркою в мультиварці
Булгур - це крупа з висушеної, подрібненої пшениці, попередньо обробленої окропом. У деяких країнах так ще називають плов з цієї крупи.