Різотто з овочами в італійському стилі
30.09.2019 370 0

Різотто з овочами в італійському стилі

Другі страви
В закладки

Страви з рису популярні в багатьох країнах Європи. В Італії з нього готують різотто. Крім рису до складу цієї страви входять: овочі, м'ясо, морепродукти, гриби. Щоб різотто було смачним, його готують на курячому або овочевому бульйоні. Можна використовувати просту очищену воду.

Готове різотто з овочами має бути текучим. Серединка рисових зерняток залишається злегка твердої. Ідеальне блюдо кремового кольору. Італійські кухарі домагаються цього додаванням шафрану, тертого сиру і вершкового масла.

Різотто з овочами в італійському стилі

Рис для приготування різотто використовується спеціальних сортів з підвищеним вмістом крохмалю. Якщо немає можливості купити арборио, падано або карнаролі, цілком адекватною заміною стане краснодарський рис з круглими зернами.

Складові:

Різотто з овочами в італійському стилі

Різотто з овочами в італійському стилі

  • 250 г рису;
  • 100 - 120 г моркви;
  • 90 - 100 г цибулі;
  • 30 г будь-якого твердого сиру;
  • 3-4 часникових зубчиків;
  • молодий кабачок або цукіні;
  • 1 шт. солодкого перцю;
  • 100 мл олії;
  • 1,0 літр води;
  • 1 ч. Л. каррі;
  • 3-4 пір'їнки зеленої цибулі;
  • 10 г зелені;
  • перець мелений;
  • сіль.

Класичний рецепт різотто з овочами

  1. Перед тим, як приготувати різотто, необхідно вимити овочі та очистити цибулю. Взяти по 1/3 частини цибулі з морквою і кабачком для овочевого бульйону. Нарізати на шматочки середнього розміру. Відправити їх в каструльку. Залити водою. Нагріти до кипіння, посолити за смаком і варити протягом чверті години. Після чого вимкнути плиту, але бульйон не прибирати. До моменту використання він повинен бути гарячим.
  2. Нарізати дрібно цибулю і часник.Різотто з овочами в італійському стилі
  3. Обсмажити їх на маслі протягом 2-3 хвилин. Лук повинен стати трохи м'яким і прозорим, а часник віддати свій аромат маслу.Різотто з овочами в італійському стилі
  4. Дрібно нарізати моркву.Різотто з овочами в італійському стилі
  5. Надіслати її до цибулі на пару хвилин.Різотто з овочами в італійському стилі
  6. Дрібними кубиками нарізати перець і кабачок.Різотто з овочами в італійському стилі
  7. Викласти їх на сковороду, смажити все ще 3-4 хвилини.Різотто з овочами в італійському стилі
  8. Рисову крупу перебрати. Добре промити кілька разів. Викласти рис до овочевих компонентів і смажити 2-3 хвилини. Зернятка рису повинні стати напівпрозорими.Різотто з овочами в італійському стилі
  9. В обсмажений рис додати каррі і мелений перець за смаком. В італійських рецептах для додання рису красивого кольору використовують натуральний шафран. Так як це спеція досить-таки дорога і рідкісна, в домашнє різотто можна додавати каррі, паприку або куркуму.Різотто з овочами в італійському стилі
  10. Влити в рисово-овочеву суміш близько 300 мл бульйону. Безперервно помішуючи, почекати поки крупа його повністю вбере. Додати ще 300 мл бульйону. Коли він повністю вбереться, спробувати. При необхідності влити ще 200 - 250 мл бульйону.Різотто з овочами в італійському стилі
  11. У майже готовий рис різотто з овочами покласти тертий сир. Додати зелень і перемішати. Спробувати блюдо на сіль, при необхідності досолити.Різотто з овочами в італійському стилі
  12. Після додавання сиру готувати не довше 3 хвилин.Різотто з овочами в італійському стилі
  13. Смачне різотто з сиром, приготоване в домашніх умовах, можна подати прямо в сковороді, а можна розкласти по порційних тарілках. Смачного!
    Різотто з овочами в італійському стилі
    Різотто з овочами в італійському стилі
Комментарии (0)
Додати коментар
Рис басматі для плову-особливості приготування
Один з найбільш цінних і дорогих сортів рису - басматі. Не випадково його називають королем рису і цінують за незвичайно м'який молочно-горіховий смак і тонкий аромат.
Як зробити плов жовтим
Як зробити плов жовтим
Як зробити плов жовтим
20.08.19 Рецепти плова
Кулінари, які вперше готують плов, або у них раніше не вийшло додати страві апетитний жовтий відтінок, задаються питанням - як же зробити плов жовтим, домогтися кольору,
Легкий суп зі щавлем і яйцем з додаванням сиру
Зелений рисовий суп готують на «сирному бульйоні». Виявляється, що плавлений сирок прекрасно уживається в одній страві зі щавлем.
Смачний солодкий плов з сухофруктами
Плов відноситься до страв східної кухні. Його готують в країнах Азії, в Туреччині, на Кавказі.
Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом
Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на
Фетучіні з овочами в італійському стилі
Страви італійської кухні дуже популярні в усьому світі. Пасту фетучіні з овочами можна легко приготувати в домашніх умовах.