Різотто з овочами в італійському стилі
Другі страви
В закладки
Страви з рису популярні в багатьох країнах Європи. В Італії з нього готують різотто. Крім рису до складу цієї страви входять: овочі, м'ясо, морепродукти, гриби. Щоб різотто було смачним, його готують на курячому або овочевому бульйоні. Можна використовувати просту очищену воду.
Готове різотто з овочами має бути текучим. Серединка рисових зерняток залишається злегка твердої. Ідеальне блюдо кремового кольору. Італійські кухарі домагаються цього додаванням шафрану, тертого сиру і вершкового масла.
Рис для приготування різотто використовується спеціальних сортів з підвищеним вмістом крохмалю. Якщо немає можливості купити арборио, падано або карнаролі, цілком адекватною заміною стане краснодарський рис з круглими зернами.
Складові:
- 250 г рису;
- 100 - 120 г моркви;
- 90 - 100 г цибулі;
- 30 г будь-якого твердого сиру;
- 3-4 часникових зубчиків;
- молодий кабачок або цукіні;
- 1 шт. солодкого перцю;
- 100 мл олії;
- 1,0 літр води;
- 1 ч. Л. каррі;
- 3-4 пір'їнки зеленої цибулі;
- 10 г зелені;
- перець мелений;
- сіль.
Класичний рецепт різотто з овочами
- Перед тим, як приготувати різотто, необхідно вимити овочі та очистити цибулю. Взяти по 1/3 частини цибулі з морквою і кабачком для овочевого бульйону. Нарізати на шматочки середнього розміру. Відправити їх в каструльку. Залити водою. Нагріти до кипіння, посолити за смаком і варити протягом чверті години. Після чого вимкнути плиту, але бульйон не прибирати. До моменту використання він повинен бути гарячим.
- Нарізати дрібно цибулю і часник.
- Обсмажити їх на маслі протягом 2-3 хвилин. Лук повинен стати трохи м'яким і прозорим, а часник віддати свій аромат маслу.
- Дрібно нарізати моркву.
- Надіслати її до цибулі на пару хвилин.
- Дрібними кубиками нарізати перець і кабачок.
- Викласти їх на сковороду, смажити все ще 3-4 хвилини.
- Рисову крупу перебрати. Добре промити кілька разів. Викласти рис до овочевих компонентів і смажити 2-3 хвилини. Зернятка рису повинні стати напівпрозорими.
- В обсмажений рис додати каррі і мелений перець за смаком. В італійських рецептах для додання рису красивого кольору використовують натуральний шафран. Так як це спеція досить-таки дорога і рідкісна, в домашнє різотто можна додавати каррі, паприку або куркуму.
- Влити в рисово-овочеву суміш близько 300 мл бульйону. Безперервно помішуючи, почекати поки крупа його повністю вбере. Додати ще 300 мл бульйону. Коли він повністю вбереться, спробувати. При необхідності влити ще 200 - 250 мл бульйону.
- У майже готовий рис різотто з овочами покласти тертий сир. Додати зелень і перемішати. Спробувати блюдо на сіль, при необхідності досолити.
- Після додавання сиру готувати не довше 3 хвилин.
- Смачне різотто з сиром, приготоване в домашніх умовах, можна подати прямо в сковороді, а можна розкласти по порційних тарілках. Смачного!
Комментарии (0)
Один з найбільш цінних і дорогих сортів рису - басматі. Не випадково його називають королем рису і цінують за незвичайно м'який молочно-горіховий смак і тонкий аромат.
Кулінари, які вперше готують плов, або у них раніше не вийшло додати страві апетитний жовтий відтінок, задаються питанням - як же зробити плов жовтим, домогтися кольору,
Зелений рисовий суп готують на «сирному бульйоні». Виявляється, що плавлений сирок прекрасно уживається в одній страві зі щавлем.
Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на