Солодкий перець з м'ясним фаршем і гречкою
Солодкі перці, фаршировані м'ясом, грибами, овочами і кашами стали так само популярні, як звичні голубці в капустяному листі. Існує безліч рецептів приготування. Перець, фарширований м'ясом і гречкою, готують не тільки безпосередньо для обіду або вечері, його можна заморозити і готувати в міру необхідності.
Слід зазначити, що в м'ясний фарш найчастіше додають рис. Однак гречка добре поєднується за смаком з м'ясом і овочами. Вона робить фарш більш м'яким і соковитим.
Необхідні інгредієнти:
- 350 г м'ясного фаршу;
- 4 шт. солодкого перчика;
- 70 г гречаної крупи;
- 100 г майонезу;
- 25 г борошна;
- 50 мл олії;
- цибулина;
- морквина;
- помідор або ложка томату;
- прянощі за смаком;
- сіль.
Солодкі перці, фаршировані м'ясом, грибами, овочами і кашами стали так само популярні, як звичні голубці в капустяному листі. Існує безліч рецептів приготування. Перець, фарширований м'ясом і гречкою, готують не тільки безпосередньо для обіду або вечері, його можна заморозити і готувати в міру необхідності.
Слід зазначити, що в м'ясний фарш найчастіше додають рис. Однак гречка добре поєднується за смаком з м'ясом і овочами. Вона робить фарш більш м'яким і соковитим.
Необхідні інгредієнти:
- 350 г м'ясного фаршу;
- 4 шт. солодкого перчика;
- 70 г гречаної крупи;
- 100 г майонезу;
- 25 г борошна;
- 50 мл олії;
- цибулина;
- морквина;
- помідор або ложка томату;
- прянощі за смаком;
- сіль.
Рецепт приготування
- Перед тим, як приготувати перець фарширований м'ясом, промити гречану крупу. Залити водою. Поставити на плиту і нагрівати під кришкою до кипіння. Варити 7-8 хвилин. Вимкнути плиту і залишити на ній каструлю з крупою на чверть години.
- Перці покласти в духовку і потримати при температурі + 180 протягом 10-12 хвилин. Овочі повинні стати м'якими. Цю операцію можна виконати і в мікрохвильовій печі.
- Прибрати плодоніжки і насіння з перчика.
- Половину цибулини подрібнити ножем.
- Змішати м'ясний фарш з гречаною кашею, нарізаною цибулею і сіллю. Каші покласти 4-5 ст. л. За бажанням у фарш можна додати мускатний горіх, перець, часник.
- Заповнити перці фаршем з гречкою. Скласти в каструлю.
- Налити воду або бульйон врівень з овочевими заготовками. Довести до кипіння. Посолити за смаком. Гасити протягом 10 хвилин.
- Для заправки нарізати лук і помідор. Морквину натерти на середній терці.
- Обсмажити цибулю до м'якості. Викласти на сковороду моркву і помідор. Смажити 4-5 хвилин. Додано борошно, трохи пізніше ввести майонез. Трохи прогріти заправку.
- Викласти заправку до овочів. Гасити близько 7 - 8 хвилин.
- Смачні фаршировані перці, тушковані в каструлі, можуть стати стравою як для сімейного обіду, так і основним гарячим частуванням для святкового столу. Смачного!