Віденський шніцель під сирною скоринкою
08.10.2019 200 0

Віденський шніцель під сирною скоринкою

Другі страви
В закладки

Шніцель - це гордість австрійської кухні. Ніжне і соковите м'ясо, покрите хрусткою сирною скоринкою - що може бути краще і смачніше? Кожна людина, спробував класичний віденський шніцель зі свинини, приготований на сковороді, ніколи не зможе забути його вишуканого смаку. Але мало хто знає, що рецепт приготування цього кулінарного шедевра австрійських кухарів гранично простий. Дане страву цілком можна приготувати самостійно.

Складові:

  • свиняча вирізка - 1 кг;
  • яйця курячі - 4 шт .;
  • пармезан - 100 г;
  • борошно - 3 ст. л .;
  • кефір - 0,5 склянки;
  • мелений духмяний перець та інші спеції - 1 ч. л .;
  • смалець - 3-4 ст. л .;
  • сіль за смаком.

Рецепт віденського шніцеля зі свинини на сковороді

  1. Перед тим, як приготувати шніцель зі свинини, потрібно підготувати м'ясо. Вирізку ретельно вимийте в холодній воді і поріжте на невеликі акуратні шматочки.

Віденський шніцель під сирною скоринкою

  1. Розстеліть на столі харчову плівку і покладіть на неї м'ясний шматочок. Злегка посоліть, додайте дрібку перцю або інших спецій і накрийте ще одним шматком харчової плівки. Плівка необхідна для того, щоб м'ясо краще відбилося і увібрало в себе всі спеції.

Віденський шніцель під сирною скоринкою

  1. Шматок вирізки добре відбийте з усіх боків кухонним молоточком. Чим ретельніше відіб'єте, тим ніжніше вийде.

Віденський шніцель під сирною скоринкою

  1. Далі зніміть з відбитого шматка свинини плівку. М'ясо помістіть в глибоку миску. Таким же чином вступите з залишилася вирізкою. Відбиті м'ясні шматочки відкладіть в сторону і займіться підготовкою клярі. Для цього в окремій ємності з'єднайте яйця, кефір, спеції, борошно і пармезан, заздалегідь подрібнений на дрібній тертці.

Віденський шніцель під сирною скоринкою

  1. Всі з'єднані компоненти ретельно збийте виделкою. Такий кляр відмінно підходить для підсмажування як м'яса, так і риби. За рахунок пармезану він не прилипає до сковороди і не відшаровується від продукту під час приготування.

Віденський шніцель під сирною скоринкою

  1. Опустіть в отриманий кляр 1 шматочок відбитої свинини і добре умочіть його з усіх боків.

Віденський шніцель під сирною скоринкою

  1. Сковороду розігрійте, злегка змастіть смальцем. Смачний віденський шніцель смажиться тільки на смальці. М'ясо акуратно помістіть на сковороду. Робити це треба дуже швидко, щоб кляр НЕ стек. Підрум'яньте з обох сторін і викладіть на окрему страву.

Віденський шніцель під сирною скоринкою

  1. Це м'ясна страва подається до столу тільки гарячим. Приготований по даним рецептом свинячий шніцель, виходить соковитим, а хрустка скоринка надає йому особливу вишуканість. Щоб смак страви був більш пікантним, його потрібно подавати з хроном або гірчицею. Смачного!

Віденський шніцель під сирною скоринкою

Комментарии (0)
Додати коментар
Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом
Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на
Смачні медальйони з яловичини
Щоб приготувати смажене м'ясо смачно, потрібно взяти найкращу і цінну частину, тобто вирізку.
Фетучіні з овочами в італійському стилі
Страви італійської кухні дуже популярні в усьому світі. Пасту фетучіні з овочами можна легко приготувати в домашніх умовах.
Польський бігос зі свинини з курагою
Національні страви польської кухні дуже смачні і оригінальні. Їх люблять як місцеві жителі, так і численні туристи.
Cтейк зі свинини на кістці
Cтейк зі свинини на кістці
Cтейк зі свинини на кістці
01.08.19 Другі страви
Давно доведено, що вживанням смачної і здорової їжі ми забезпечуємо гарний настрій, працездатність, довге і щасливе життя.
Галантин з курки
Галантин з курки
Галантин з курки
09.09.19 Закуски
Галантин - це фірмове блюдо багатьох французьких кухарів. Страва виходить незвичайним і смачним.