Віденський шніцель під сирною скоринкою
Другі страви
В закладки
Шніцель - це гордість австрійської кухні. Ніжне і соковите м'ясо, покрите хрусткою сирною скоринкою - що може бути краще і смачніше? Кожна людина, спробував класичний віденський шніцель зі свинини, приготований на сковороді, ніколи не зможе забути його вишуканого смаку. Але мало хто знає, що рецепт приготування цього кулінарного шедевра австрійських кухарів гранично простий. Дане страву цілком можна приготувати самостійно.
Складові:
- свиняча вирізка - 1 кг;
- яйця курячі - 4 шт .;
- пармезан - 100 г;
- борошно - 3 ст. л .;
- кефір - 0,5 склянки;
- мелений духмяний перець та інші спеції - 1 ч. л .;
- смалець - 3-4 ст. л .;
- сіль за смаком.
Рецепт віденського шніцеля зі свинини на сковороді
- Перед тим, як приготувати шніцель зі свинини, потрібно підготувати м'ясо. Вирізку ретельно вимийте в холодній воді і поріжте на невеликі акуратні шматочки.
- Розстеліть на столі харчову плівку і покладіть на неї м'ясний шматочок. Злегка посоліть, додайте дрібку перцю або інших спецій і накрийте ще одним шматком харчової плівки. Плівка необхідна для того, щоб м'ясо краще відбилося і увібрало в себе всі спеції.
- Шматок вирізки добре відбийте з усіх боків кухонним молоточком. Чим ретельніше відіб'єте, тим ніжніше вийде.
- Далі зніміть з відбитого шматка свинини плівку. М'ясо помістіть в глибоку миску. Таким же чином вступите з залишилася вирізкою. Відбиті м'ясні шматочки відкладіть в сторону і займіться підготовкою клярі. Для цього в окремій ємності з'єднайте яйця, кефір, спеції, борошно і пармезан, заздалегідь подрібнений на дрібній тертці.
- Всі з'єднані компоненти ретельно збийте виделкою. Такий кляр відмінно підходить для підсмажування як м'яса, так і риби. За рахунок пармезану він не прилипає до сковороди і не відшаровується від продукту під час приготування.
- Опустіть в отриманий кляр 1 шматочок відбитої свинини і добре умочіть його з усіх боків.
- Сковороду розігрійте, злегка змастіть смальцем. Смачний віденський шніцель смажиться тільки на смальці. М'ясо акуратно помістіть на сковороду. Робити це треба дуже швидко, щоб кляр НЕ стек. Підрум'яньте з обох сторін і викладіть на окрему страву.
- Це м'ясна страва подається до столу тільки гарячим. Приготований по даним рецептом свинячий шніцель, виходить соковитим, а хрустка скоринка надає йому особливу вишуканість. Щоб смак страви був більш пікантним, його потрібно подавати з хроном або гірчицею. Смачного!
Комментарии (0)
Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на
Страви італійської кухні дуже популярні в усьому світі. Пасту фетучіні з овочами можна легко приготувати в домашніх умовах.
Національні страви польської кухні дуже смачні і оригінальні. Їх люблять як місцеві жителі, так і численні туристи.
Давно доведено, що вживанням смачної і здорової їжі ми забезпечуємо гарний настрій, працездатність, довге і щасливе життя.