Галантин з курки
Закуски
В закладки
Галантин - це фірмове блюдо багатьох французьких кухарів. Страва виходить незвичайним і смачним. Багато хто вважає, що приготувати цю страву в домашніх умовах дуже складно. Процес приготування курячого галантіна не найлегший, але і не дуже трудомісткий.
Складові:
- тушка курки - 1 шт .;
- зелений горошок - 1 б .;
- болгарський перець - 2 шт .;
- сметана - 2 ст. л .;
- манка - 3 ст. л .;
- яйця курячі - 2 шт .;
- сіль - 1 ч. л .;
- запашний мелений перець - 1 ч. л.
Класичний рецепт галантіна з курки
- Перед тим, як приготувати галантин, підготуйте болгарський перець: вимийте його і видаліть насіння. Овочі наріжте на тонкі смужки. Різний колір перцю додасть страві більш цікавий вигляд в розрізі.
- Далі необхідно підготувати тушку курки. Шкірку з тушки акуратно зняти. Для цього зробіть один бічний поздовжній розріз і зніміть шкіру, допомагаючи собі гострим ножем. Пам'ятайте, що зняти шкірку з крилець неможливо, тому їх краще залишити для краси. Шкірку відкладіть в сторону і займіться самої тушкою.
- Ображати м'ясо з кісток і подрібніть його в кухонному комбайні. До отриманого курячого фаршу додайте болгарський перець, горошок, манку, сметану, а також сіль і мелений перець. все перемішайте.
- Яйця відварити круто. Остудіть їх, очистіть шкаралупу і наріжте великими шматочками.
- Додайте подрібнені яйця до курячого фаршу. Акуратно перемішайте компоненти ложкою.
- На робочій поверхні розкладіть лист фольги. Викладіть на нього раніше підготовлену курячу шкірку.
- Нафаршіруйте шкірку начинкою з фаршу і овочів. Щоб напівфабрикат добре тримав форму і не розповзався, закріпіть розріз зубочистками або зашейте нитками.
- Загорніть галантин з птиці в фольгу і поставте в духовку. Випікається блюдо 1,5-2 години при 200 градусах. За 10-15 хвилин до готовності злегка розгорніть фольгу, щоб шкірка трохи підрум'яниться. Остудіть страву і викладіть на широкий піднос. Подається галантин зі свіжими овочами.
- Щоб зручніше було їсти, поріжте фаршировану курку галантин на порційні шматочки.
- Таке блюдо виглядає дуже ефектно на будь-якому святковому столі. Більш того, воно підходить практично до всіх гарнірів. Галантин з курки можна використовувати для приготування апетитних бутербродів, поклавши тонкий шматочок фаршированої курочки на скибочку білого хліба і полив його будь-яким соусом. Смачного!
Комментарии (0)
Знаменитий кухар, власник ресторанів і ведучий кулінарних передач англієць Джеймі Олівер відомий ще й тим, що регулярно пропагує домашню їжу.
Курячий шашлик вийде м'яким і ароматним, якщо його замаринувати відповідно до викладеного нижче рецептом в томатному маринаді - найсмачніше маринаді для шашлику з курки.
Багато господинь цікавляться незвичайними рецептами оригінальних страв, щоб здивувати своїх близьких.
Страви італійської кухні дуже популярні в усьому світі. Пасту фетучіні з овочами можна легко приготувати в домашніх умовах.
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно.