Запечена в рукаві гуска з яблуками
Другі страви
В закладки
Гусь, запечений в духовці в рукаві з яблуками, є традиційним різдвяним блюдом. Його також готують і без особливого приводу, з огляду на популярності смачного м'яса птиці. Існує безліч варіантів приготування апетитного страви. Загальним для них є ретельна підготовка птиці і правильний маринад, що гарантує отримання соковитого, ароматного м'яса. Для приготування можна використовувати як цілу тушку, так і її частину. Представлений рецепт простий і не викличе труднощів навіть у початківця кулінара.
Складові:
- гусяча тушка - 1/4 частина;
- велике яблуко - 1 шт .;
- часник - 5 зубчиків;
- суміш перців;
- сіль;
- рукав для запікання.
Рецепт запікання гусака з яблуками в духовці
- Перед тим, як запекти гусака, підготувати тушку: очистити від пеньків, вимити, обсушити. Взяти зубочистку і проколоти м'ясну частину в декількох місцях, щоб м'ясо вийшло більш соковитим. Почистити зубчики часнику і подрібнити їх часниковим пресом.
- До часниковою кашки додати суміш перців, а також, за бажанням, інші спеції і приправи. Добре все перемішати. Посолити. Ретельно натерти м'ясо всередині і зовні масою. Натерту прянощами гусячу тушку, залишити на 40-60 хвилин маринуватися.
- Великий яблучний плід помити, розрізати і видалити серцевину. Шкірку слід залишити. Нарізати фрукт невеликими рівними часточками.
- У пакет для запікання викласти яблучні дольки. Зверху помістити м'ясо птиці в часниковому маринаді і зав'язати пакет.
- Зробити кілька проколів в рукаві і відправити гусака з яблуками в духовку.
- Спочатку запікати птицю 15 хвилин при температурі 230 градусів. Потім знизити температуру до 180 і залишити готуватися на 1 годину.
- Смачна страва готова. Смачного!
Комментарии (0)
Багато господинь цікавляться незвичайними рецептами оригінальних страв, щоб здивувати своїх близьких.
Багатий осінній урожай завжди радісна подія для дачників. З сезонних продуктів можна зробити дивовижні кулінарні шедеври.
Святкові страви завжди повинні бути не тільки смачними, але і красивими. Найчастіше багатьом господиням доводиться перед будь-яким торжеством добре поламати голову над
Яблучний пиріг шарлотка улюблений багатьма господинями за простоту в приготуванні, а домашні люблять його за прекрасний смак.