Зелений борщ зі щавлем
З настанням весни на ринках і в магазинах все частіше з'являється щавель. З цієї зелені багато господині люблять готувати різноманітні страви. Зелений борщ зі щавлем і яйцем, приготований згідно простого рецепту, є одним з них. Даний борщ відрізняється своєрідним кислуватим присмаком, який важко переплутати з чимось іншим. Однак щавель, який входить в дане блюдо, не просто зелена трава. Він має багатий вітамінно-мінеральний склад. Тому всі страви, приготовані з його участю, смачні і корисні.
Необхідні інгредієнти:
- куряче філе (крила, гомілки) - 300 г;
- картопля - 6-7 шт .;
- пучок щавлю;
- цибуля ріпчаста (середній) - 1 шт .;
- морквина - 1 шт .;
- рослинна олія;
- томатна (25%) паста - 2 ч. ложки;
- яйце - 1 шт .;
- сіль і трохи кропу.
З настанням весни на ринках і в магазинах все частіше з'являється щавель. З цієї зелені багато господині люблять готувати різноманітні страви. Зелений борщ зі щавлем і яйцем, приготований згідно простого рецепту, є одним з них. Даний борщ відрізняється своєрідним кислуватим присмаком, який важко переплутати з чимось іншим. Однак щавель, який входить в дане блюдо, не просто зелена трава. Він має багатий вітамінно-мінеральний склад. Тому всі страви, приготовані з його участю, смачні і корисні.
Необхідні інгредієнти:
- куряче філе (крила, гомілки) - 300 г;
- картопля - 6-7 шт .;
- пучок щавлю;
- цибуля ріпчаста (середній) - 1 шт .;
- морквина - 1 шт .;
- рослинна олія;
- томатна (25%) паста - 2 ч. ложки;
- яйце - 1 шт .;
- сіль і трохи кропу.
Рецепт приготування
- Перед тим, як почати варити борщ зі щавлем, необхідно підготувати м'ясний інгредієнт. М'ясо миємо і ріжемо на невеликі шматочки. Всі плівки і жир видаляємо. Кидаємо в каструлю з водою і варимо бульйон. Солимо після закипання. Поки бульйон вариться, займаємося овочами. Лук очищаємо і по можливості дрібно нарізаємо. Очищену і вимиту моркву тремо на дрібній тертці.
- Робимо заправку для борщу. На рослинному маслі, встановивши середній вогонь, пасеруємо цибулю і моркву.
- Коли овочі будуть готові, додаємо до них розведену водою томатну пасту. Не більше 2 хвилин все тушкуємо і вимикаємо вогонь. заправка готова.
- Картопля очищаємо, гарненько миємо й ріжемо на шматочки (можна нарізати брусками, соломкою або кубиками).
- Щавель ретельно перебираємо і моєму під проточною прохолодною водою. Потім обсушуємо його і подрібнюємо.
- Яйце збиваємо вінчиком. Воно нам знадобиться трохи пізніше.
- У готовий бульйон акуратно опускаємо нарізану картоплю і варимо його. Коли картопля буде готова, кидаємо в нього подрібнений щавель і заправку. До збитого яйцю додаємо трохи бульйону, постійно помішуючи (щоб воно не встигло згорнутися). Виливаємо все в каструлю і перемішуємо. Перевіряємо на смак. Якщо потрібно, то додаємо ще солі.
- Щавлевий борщ з яйцем на легкому курячому бульйоні готовий. Смачного!