Зелений борщ зі щавлем
12.09.2019 419 0

Зелений борщ зі щавлем

Кулінарія
В закладки

З настанням весни на ринках і в магазинах все частіше з'являється щавель. З цієї зелені багато господині люблять готувати різноманітні страви. Зелений борщ зі щавлем і яйцем, приготований згідно простого рецепту, є одним з них. Даний борщ відрізняється своєрідним кислуватим присмаком, який важко переплутати з чимось іншим. Однак щавель, який входить в дане блюдо, не просто зелена трава. Він має багатий вітамінно-мінеральний склад. Тому всі страви, приготовані з його участю, смачні і корисні.

Зелений борщ зі щавлем

Необхідні інгредієнти:

Зелений борщ зі щавлем

  • куряче філе (крила, гомілки) - 300 г;
  • картопля - 6-7 шт .;
  • пучок щавлю;
  • цибуля ріпчаста (середній) - 1 шт .;
  • морквина - 1 шт .;
  • рослинна олія;
  • томатна (25%) паста - 2 ч. ложки;
  • яйце - 1 шт .;
  • сіль і трохи кропу.

З настанням весни на ринках і в магазинах все частіше з'являється щавель. З цієї зелені багато господині люблять готувати різноманітні страви. Зелений борщ зі щавлем і яйцем, приготований згідно простого рецепту, є одним з них. Даний борщ відрізняється своєрідним кислуватим присмаком, який важко переплутати з чимось іншим. Однак щавель, який входить в дане блюдо, не просто зелена трава. Він має багатий вітамінно-мінеральний склад. Тому всі страви, приготовані з його участю, смачні і корисні.

Зелений борщ зі щавлем

Необхідні інгредієнти:

Зелений борщ зі щавлем

  • куряче філе (крила, гомілки) - 300 г;
  • картопля - 6-7 шт .;
  • пучок щавлю;
  • цибуля ріпчаста (середній) - 1 шт .;
  • морквина - 1 шт .;
  • рослинна олія;
  • томатна (25%) паста - 2 ч. ложки;
  • яйце - 1 шт .;
  • сіль і трохи кропу.

Рецепт приготування

  1. Перед тим, як почати варити борщ зі щавлем, необхідно підготувати м'ясний інгредієнт. М'ясо миємо і ріжемо на невеликі шматочки. Всі плівки і жир видаляємо. Кидаємо в каструлю з водою і варимо бульйон. Солимо після закипання. Поки бульйон вариться, займаємося овочами. Лук очищаємо і по можливості дрібно нарізаємо. Очищену і вимиту моркву тремо на дрібній тертці.Зелений борщ зі щавлем
  2. Робимо заправку для борщу. На рослинному маслі, встановивши середній вогонь, пасеруємо цибулю і моркву.Зелений борщ зі щавлем
  3. Коли овочі будуть готові, додаємо до них розведену водою томатну пасту. Не більше 2 хвилин все тушкуємо і вимикаємо вогонь. заправка готова.Зелений борщ зі щавлем
  4. Картопля очищаємо, гарненько миємо й ріжемо на шматочки (можна нарізати брусками, соломкою або кубиками).Зелений борщ зі щавлем
  5. Щавель ретельно перебираємо і моєму під проточною прохолодною водою. Потім обсушуємо його і подрібнюємо.Зелений борщ зі щавлем
  6. Яйце збиваємо вінчиком. Воно нам знадобиться трохи пізніше.Зелений борщ зі щавлем
  7. У готовий бульйон акуратно опускаємо нарізану картоплю і варимо його. Коли картопля буде готова, кидаємо в нього подрібнений щавель і заправку. До збитого яйцю додаємо трохи бульйону, постійно помішуючи (щоб воно не встигло згорнутися). Виливаємо все в каструлю і перемішуємо. Перевіряємо на смак. Якщо потрібно, то додаємо ще солі.Зелений борщ зі щавлем
  8. Щавлевий борщ з яйцем на легкому курячому бульйоні готовий. Смачного!Зелений борщ зі щавлем
    Зелений борщ зі щавлем
Комментарии (0)
Додати коментар
Суп з червоною квасолею
Суп з червоною квасолею
Суп з червоною квасолею
11.09.19 Перші страви
Чудові властивості консервованих бобів ми дуже часто використовуємо для отримання прекрасних страв, складових наш повсякденний раціон.
Легкий суп зі щавлем і яйцем з додаванням сиру
Зелений рисовий суп готують на «сирному бульйоні». Виявляється, що плавлений сирок прекрасно уживається в одній страві зі щавлем.
Суп зі свіжого шпинату з яйцем
Зелене листя шпинату є багатим джерелом вітамінів і корисних мінералів. Однак багато хто з них руйнуються при термічній обробці.
Смажені пиріжки з дріжджового тіста
З настанням весни і літа страви з зеленою цибулею стають більш популярними незважаючи на те, що цибуля легко вигнати на зелене перо незалежно від пори року навіть в
Вітамінний суп з кабачками
Овочевий суп з кабачками і з м'ясом індички, приготовлений в мультиварці простим рецептом, багатий вітамінами та поживними речовинами.
Секрети борщу з кислою капустою
Зараз свіжі овочі доступні цілий рік. Незважаючи на це, борщ з кислою капустою і буряками, приготований за класичним рецептом, є дуже популярною серед багатьох господинь.