Суп гороховий з реберцями
Гороховий супчик - поживне перша страва з особливим оригінальним смаком. Існує безліч варіантів його приготування. Щоб гороховий суп з свинячими реберцями, приготований за рекомендованим рецептом, вийшов по-справжньому смачним, важливо не пошкодувати основних компонентів, а заправка з овочів і смажених шкварок додасть йому не тільки насичений смак, але і красивий вид.
Необхідні інгредієнти:
- свинячі ребра: 1 кг;
- сало (свіже або солоне): 100 г;
- горох круглий (цілісний): 300 - 350 г;
- картопля: 2-3 шт .;
- морква: 1 шт .;
- цибулина: 1 шт .;
- вода: 2 - 2,2 л;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Гороховий супчик - поживне перша страва з особливим оригінальним смаком. Існує безліч варіантів його приготування. Щоб гороховий суп з свинячими реберцями, приготований за рекомендованим рецептом, вийшов по-справжньому смачним, важливо не пошкодувати основних компонентів, а заправка з овочів і смажених шкварок додасть йому не тільки насичений смак, але і красивий вид.
Необхідні інгредієнти:
- свинячі ребра: 1 кг;
- сало (свіже або солоне): 100 г;
- горох круглий (цілісний): 300 - 350 г;
- картопля: 2-3 шт .;
- морква: 1 шт .;
- цибулина: 1 шт .;
- вода: 2 - 2,2 л;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Рецепт приготування
- Класичний гороховий суп зі свинячими реберцями починається з підготовки гороху. Його спочатку перебирають. Всі темні горошини, камінчики та інші сторонні включення видаляють. Після чого промивають і заливають водою.
- Коли горошок замочений у воді, можна приступати до приготування м'ясного бульйону. М'ясо промивають, заливають водою і на сильному вогні доводять до кипіння. Забирають накип. Перемикають вогонь на середній рівень, варять свинину близько 40 хвилин. Після цього в бульйон кладуть підготовлений горошок і варять все разом близько півгодини.
- Поки вариться горошок, дрібно ріжуть сало.
- Лук очищають від лушпиння. подрібнюють ножем.
- Морква чистять і нарізають дрібними кубиками.
- На сковорідці смажать сало. Коли воно стане прозорим і почне золотитися, шкварки можна вважати готовими. До них додають цибулю і моркву. Всі разом смажать близько чверті години.
- Поки готується заправка, очищають і нарізають невеликими шматочками картопля.
- Після того, як горох провариться в бульйоні зазначений час, в каструлю кладуть картоплю і продовжують готувати з гороховий суп з ребрами ще 10 хвилин. В останню чергу додають заправку, сіль, перець і спеції.
- Через 5 хвилин гороховий суп з м'ясом і апетитними шкварками готовий. Смачного!
- Важливо! Якщо є бажання приготувати гороховий суп з копченими реберцями, то їх обсмажують разом з салом, цибулею та морквою.