Жульєн з мідій з грибами
10.10.2019 1 045 0

Жульєн з мідій з грибами

Закуски
В закладки

Найчастіше мідії використовуються для всіляких салатів. Хоча існує ще маса страв, де їх можна застосувати в якості основного і другорядного інгредієнта. Наприклад, використовуючи простий рецепт, приготувати в духовці до обіднього столу жульен з грибами і мідіями з сиром. Продукти ці дієтичні, смачні і цілком доступні.

Необхідні інгредієнти:

Жульєн з мідій з грибами

  • мідії (заморожені) - 250 г;
  • гриби (можна шампіньйони) - не більше 300 г;
  • сир твердий - до 50-70 г;
  • цибуля - якщо великий, тоді ½ шт .;
  • масло вершкове - близько 20-30 г;
  • молоко - 250 мл;
  • борошно - 2 ст. ложки (без гірки);
  • рослинне масло - 2 ст. ложки;
  • трохи звичайної солі;
  • чорний мелений перець;
  • прованські трави і для прикраси зелень.

Найчастіше мідії використовуються для всіляких салатів. Хоча існує ще маса страв, де їх можна застосувати в якості основного і другорядного інгредієнта. Наприклад, використовуючи простий рецепт, приготувати в духовці до обіднього столу жульен з грибами і мідіями з сиром. Продукти ці дієтичні, смачні і цілком доступні.

Необхідні інгредієнти:

Жульєн з мідій з грибами

  • мідії (заморожені) - 250 г;
  • гриби (можна шампіньйони) - не більше 300 г;
  • сир твердий - до 50-70 г;
  • цибуля - якщо великий, тоді ½ шт .;
  • масло вершкове - близько 20-30 г;
  • молоко - 250 мл;
  • борошно - 2 ст. ложки (без гірки);
  • рослинне масло - 2 ст. ложки;
  • трохи звичайної солі;
  • чорний мелений перець;
  • прованські трави і для прикраси зелень.

Рецепт приготування

  1. Гриби миємо й нарізаємо пластинами. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо кубиками.

Жульєн з мідій з грибами

  1. Опускаємо нарізані печериці в розпечену сковороду з рослинним маслом і смажимо їх на середньому вогні. Спочатку з'явиться рідина, а потім вона поступово випарується. Коли грибочки почнуть злегка присмажуватися, додаємо до них цибулю. Перемішуємо і смажимо все разом ще пару хвилин. Солимо до смаку.

Жульєн з мідій з грибами

  1. Мідії повинні бути вже розморожені. Промиваємо їх в теплій кип'яченій воді і акуратно віджимаємо. Додаємо до грибочками і смажимо все разом буквально 2-3 хвилини, періодично помішуючи. Вимикаємо і перекладаємо в піалу.

Жульєн з мідій з грибами

  1. Готуємо білий соус для жульєну з грибів і мідій. На іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього борошно. перемішуємо.

Жульєн з мідій з грибами

  1. Додаємо декількома порціями молоко і обов'язково все добре перемішуємо.

Жульєн з мідій з грибами

  1. Додаємо трохи солі, перцю чорного і прованських трав. Готуємо соус на повільному вогні ще пару хвилин. Вимикаємо його. Соус повинен бути однорідним, без грудочок. Якщо він вийшов дуже густим, можна під час приготування розбавити його молоком.

Жульєн з мідій з грибами

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Смажені гриби з мідіями розкладаємо по кокотницах або тарталетки. Зверху поливаємо білим соусом (якщо він густий - можна його перемішати з мідіями і грибами заздалегідь).

Жульєн з мідій з грибами

  1. Посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку. Запікаємо близько 20 хвилин.

Жульєн з мідій з грибами

  1. Дістаємо грибний жульєн і в гарячому вигляді подаємо до столу. Він виходить дуже смачним! Таке блюдо можна організувати і для святкового столу. Смачного!

Жульєн з мідій з грибами

Жульєн з мідій з грибами

Комментарии (0)
Додати коментар
М'ясо з овочами в горщиках
М'ясо з овочами в горщиках
М'ясо з овочами в горщиках
23.09.19 Другі страви
Щоб в сім'ї всі були щасливі, господині потрібно вміти створювати і підтримувати в будинку хорошу атмосферу затишку і комфорту і, звичайно ж, смачно готувати.
Плов з пропареного рису з лісовими грибами і м'ясом
Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на
Домашня піца з грибами і сиром в стилі італійської піци «Фунг»
Ідея для домашньої піци з грибами і сиром підглянена в одному італійському закладі для масового харчування.
Цвітна капуста з овочами і грибами
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.
Королівська ватрушка
Королівська ватрушка
Королівська ватрушка
23.09.19 Випічка
Для любителів сирної випічки пропонується рецепт приготування королівської ватрушки. Вона дещо відрізняється від звичного класичного варіанту своїм зовнішнім виглядом,
Пиріг з грибами і сиром
Ситний пиріг, приготований на домашній кухні - це завжди відмінний привід для апетитного перекусу.