Жульєн з мідій з грибами
Закуски
В закладки
Найчастіше мідії використовуються для всіляких салатів. Хоча існує ще маса страв, де їх можна застосувати в якості основного і другорядного інгредієнта. Наприклад, використовуючи простий рецепт, приготувати в духовці до обіднього столу жульен з грибами і мідіями з сиром. Продукти ці дієтичні, смачні і цілком доступні.
Необхідні інгредієнти:
- мідії (заморожені) - 250 г;
- гриби (можна шампіньйони) - не більше 300 г;
- сир твердий - до 50-70 г;
- цибуля - якщо великий, тоді ½ шт .;
- масло вершкове - близько 20-30 г;
- молоко - 250 мл;
- борошно - 2 ст. ложки (без гірки);
- рослинне масло - 2 ст. ложки;
- трохи звичайної солі;
- чорний мелений перець;
- прованські трави і для прикраси зелень.
Найчастіше мідії використовуються для всіляких салатів. Хоча існує ще маса страв, де їх можна застосувати в якості основного і другорядного інгредієнта. Наприклад, використовуючи простий рецепт, приготувати в духовці до обіднього столу жульен з грибами і мідіями з сиром. Продукти ці дієтичні, смачні і цілком доступні.
Необхідні інгредієнти:
- мідії (заморожені) - 250 г;
- гриби (можна шампіньйони) - не більше 300 г;
- сир твердий - до 50-70 г;
- цибуля - якщо великий, тоді ½ шт .;
- масло вершкове - близько 20-30 г;
- молоко - 250 мл;
- борошно - 2 ст. ложки (без гірки);
- рослинне масло - 2 ст. ложки;
- трохи звичайної солі;
- чорний мелений перець;
- прованські трави і для прикраси зелень.
Рецепт приготування
- Гриби миємо й нарізаємо пластинами. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо кубиками.
- Опускаємо нарізані печериці в розпечену сковороду з рослинним маслом і смажимо їх на середньому вогні. Спочатку з'явиться рідина, а потім вона поступово випарується. Коли грибочки почнуть злегка присмажуватися, додаємо до них цибулю. Перемішуємо і смажимо все разом ще пару хвилин. Солимо до смаку.
- Мідії повинні бути вже розморожені. Промиваємо їх в теплій кип'яченій воді і акуратно віджимаємо. Додаємо до грибочками і смажимо все разом буквально 2-3 хвилини, періодично помішуючи. Вимикаємо і перекладаємо в піалу.
- Готуємо білий соус для жульєну з грибів і мідій. На іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього борошно. перемішуємо.
- Додаємо декількома порціями молоко і обов'язково все добре перемішуємо.
- Додаємо трохи солі, перцю чорного і прованських трав. Готуємо соус на повільному вогні ще пару хвилин. Вимикаємо його. Соус повинен бути однорідним, без грудочок. Якщо він вийшов дуже густим, можна під час приготування розбавити його молоком.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Смажені гриби з мідіями розкладаємо по кокотницах або тарталетки. Зверху поливаємо білим соусом (якщо він густий - можна його перемішати з мідіями і грибами заздалегідь).
- Посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку. Запікаємо близько 20 хвилин.
- Дістаємо грибний жульєн і в гарячому вигляді подаємо до столу. Він виходить дуже смачним! Таке блюдо можна організувати і для святкового столу. Смачного!
Комментарии (0)
Щоб в сім'ї всі були щасливі, господині потрібно вміти створювати і підтримувати в будинку хорошу атмосферу затишку і комфорту і, звичайно ж, смачно готувати.
Плов - смачне східна страва, яке має безліч рецептур і варіантів приготування. В умовах домашньої кухні можна швидко приготувати плов зі свинини з грибами в казані на
Ідея для домашньої піци з грибами і сиром підглянена в одному італійському закладі для масового харчування.
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.
Для любителів сирної випічки пропонується рецепт приготування королівської ватрушки. Вона дещо відрізняється від звичного класичного варіанту своїм зовнішнім виглядом,